Socialliberalai tikina prezidentą, kad jų ministras tęs pasirengimą mokslo ir studijų reformai

Prezidentui Valdui Adamkui vis neatskleidžiant, ar skirs socialliberalą Algirdą Monkevičių švietimo ir mokslo ministru, pastarieji užtikrino šalies vadovą, kad bus tęsiamas pasirengimas mokslo ir studijų reformai.
Švietimo ir mokslo ministro klausimą V.Adamkus antradienį telefonu aptarė su Naujosios sąjungos pirmininku, aplinkos ministru Artūru Paulausku.

Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, A.Paulauskas patikino, kad bus laikomasi V.Adamkaus ir kandidato į ministrus A.Monkevičiaus anksčiau aptartų gairių aukštojo mokslo srityje, bus tęsiamas pasirengimas mokslo ir studijų reformai.

Prezidentui A.Monkevičiaus kandidatūra buvo pateikta daugiau nei prieš dvi savaites, tačiau V.Adamkus iki šiol nepaskelbė skirs jį ministru ar ne.

Žiniasklaida ne kartą pranešė, kad toks delsimas susijęs su A.Monkevičiaus išsakytomis abejonėmis dėl kai kurių planuojamos aukštojo mokslo ir studijų reformos nuostatų.

Pasak A.Monkevičiaus, dabartiniame reformos variante labiausiai kritikuotinos universitetų valdymo pertvarkos, kurios jau dabar strigdo reformą. Anot kandidato, reikėtų spręsti ir finansavimo – studijų prieinamumo bei kokybės santykio problemą.

Laisva švietimo ir mokslo ministro kėdė liko po to, kai dėl nesutarimų su streikuojančiais pedagogais balandžio 7 dieną nusprendė atsistatydinti socialdemokratė Roma Žakaitienė. Ji iki šiol laikinai eina ministrės pareigas

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pedagogo išsilavinimą turintis A. Monkevičius 2000-2004 metais jau dirbo švietimo ir mokslo ministru vienuoliktojoje ir dvyliktojoje vyriausybėse.

Jei bus paskirtas ministru, A.Monkevičius Vyriausybė dirbs maždaug pusmetį – po spalio 12-ąją vyksiančių Seimo rinkimų bus formuojamas naujas ministrų kabinetas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.