Sostinės savivaldybė bus raginama apklausti vilniečius, ar šiems reikia metro

Viešoji įstaiga „Metro sąjūdis” rengia peticiją, kuria ragins Vilniaus miesto savivaldybę inicijuoti vilniečių apklausą, ar šiems reikia metro.
Peticija sostinės savivaldos valdininkams bus pateikta popierine forma, ant jos turėtų pasirašyti pagrindiniai metro statybų iniciatoriai. Tačiau kartu sostinės savivaldybės tarybai bus pateikta ir elektroninė peticija, siekiant parodyti, jog „metro nori ne tik Jonas, Petras ir dar keli žmonės”.

„Mes pasistengsime elektroninės peticijos parašų rinkimo termino neištęsti, nes per metus, natūralu, galima ir visą Lietuvą apklausti. Bet bandysim apsiriboti dviem savaitėmis, o po to teiksime savivaldybės tarybai”, – BNS sakė „Metro sąjūdžio” direktorius Artūras Vinckevičius.

Jeigu savivaldybės taryba pritartų iniciatoriams ir surengtų vilniečių apklausą, jos rezultatai turėtų tik patariamąją galią.

Idėja Vilniuje statyti metro visuomenei pateikta po to, kai buvęs meras Artūras Zuokas pradėjo tramvajaus populiarinimo kampaniją. Apie metro projekto naudą viešojoje erdvėje kalba bendrovės „Vilniaus rentinys” vadovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.