Lietuvos žydai susirūpinę dėl padažnėjusių antisemitizmo ir ksenofobijos apraiškų

Lietuvos žydų bendruomenė antradienį išreiškė susirūpinimą dėl šalyje padažnėjusių tautinės ir rasinės neapykantos apraiškų bei apkaltino šalies valdžią neveiklumu kovojant su diskriminacija.
Lietuvos žydų bendruomenė (LŽB) viešai išplatintame pareiškime teigia, jog bandymai diskriminuoti piliečius dėl jų etninės priklausomybės kelia pavojų ne tiktai žydų ir kitoms tautinėms bendrijoms, bet ir Lietuvos valstybingumui.

Žydų atstovai priekaištauja Lietuvos valdžiai dėl „bandymo į naują Pilietybės įstatymo redakciją įtraukti diskriminacines nuostatas, įtvirtinančias piliečių nelygybę prieš įstatymą dėl jų etninės priklausomybės”, žydų turto gražinimo proceso vilkinimo bei „nenoro atitinkamai reaguoti į judofobinius demaršus”.

Pasak pranešimo, šis pareiškimas buvo priimtas gegužės 18-ąją vykusios LŽB konferencijos, kurioje dalyvavo 25 Lietuvos žydų organizacijų delegatai, metu.

Apie augančias rasizmo bei netolerancijos tendencijas Lietuvoje prabilta po to, kai kovo 11-ąją sostinės Gedimino prospektu pražygiavo skustagalvių kolona, skanduojanti „Lietuva lietuviams”, o balandį Vilniaus centre buvo užpulta tamsiaodė popdainininkė Berneen.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

2 atsiliepimai į "Lietuvos žydai susirūpinę dėl padažnėjusių antisemitizmo ir ksenofobijos apraiškų"

  1. Pries zydus ir negrus

    Tegu zydai nelenda i Lietuva.LAUK IS LIETUVOS.Tegu zydai gyvena Izraelyje. Kur tik zydai pasirodo, ten prasideda prasideda problemos. Beto jie labai smirda. Tikri parazitai.
    Juodziai LAUK IS LIETUVOS. Tai yra toks baisus amaras. Kur tik jie pasimaiso, ten viskas pavirsta i siukslyna. Paziurekite kas darosi Amerikoje. Baisiausi nusikaltimai daromi negru. Nera dienos, kad ne butu zudyniu, moteru isniekinimu, plesikavimu irt.t. Tegu tie TARAKONAI vaziuoja i Afrika. Tokia ” diskriminacija „, tai apsaugojimas Lietuvos.

  2. Lietuvis

    Pritariu 100% prieš tai komentavusiui(iai)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.