Europos akcijų rinka ūgtelėjo dėl „Vodafone” ir gandų apie susijungimus ir perėmimus

Europos akcijų rinka antradienį prekybos pradžioje išaugo dėl geros telekomunikacijų kompanijos „Vodafone” veiklos ataskaitos ir gandų apie susijungimus ir perėmimus alaus gamybos sektoriuje.

Europos akcijų rinkos indeksas „FTSEurofirst 300” padidėjo 0,07 proc. iki 1320,41 punkto.

Mobiliojo ryšio operatorės „Vodafone” akcijos pabrango 2,08 proc. po to, kai kompanija paskelbė 2007-2008 finansinių metų veiklos rezultatus ir pranešė, kad jos generalinis direktorius Arunas Sarinas (Arun Sarin) atsistatydins, o kompanijai vadovaus jo pavaduotojas Vitorijus Kolao (Vittorio Colao). Analitikai teigiamai reagavo į naujieną apie kompanijos vadovybės pasikeitimą.

Farmacijos kompanijos „GlaxoSmithKline” akcijos atpigo po to, kai investicinis bankas „Morgan Stanley” sumažino rekomendaciją dėl kompanijos akcijų.

„SABmiller” akcijos pabrango 5,96 proc. spaudoje pasirodžius pranešimams, kad Belgijos alaus gamybos grupė „InBev” domisi šia kompanija. Kitame žiniasklaidos pranešime teigiama, kad „InBev” jau antradienį gali pradėti derybas dėl JAV konkurentės „Anheuser Busch” įsigijimo. „InBev” akcijų kursas išaugo 2,28 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.