Dešiniųjų politinių jėgų jungimasis leidžia tikėtis geresnio jų rezultato rinkimuose – Seimo pirmininkas

Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas pripažįsta, kad dešiniųjų politinių jėgų jungimasis yra „stipresnis ėjimas” nei socialdemokratų skaidymasis, tačiau siūlo vykstančių rokiruočių nepervertinti.
„Kai mes, tai yra LDDP ir LSDP, susijungėme į vieną stiprią kairiąją partiją, iš karto rezultatas atsirado. Galima tikėtis, kad ir konservatoriams susijungus prieš tai su tautininkais, paskui su krikdemais, turėtų būti didesnis pliusas. Bet manau, kad jų tam tikra bėda yra ta, jog susijungė įvairios dešiniosios jėgos, galima sakyti, kad viena yra laikytina ir kraštutine, turiu galvoje tautininkus. Apskritai sveikinant šitą susijungimą, kadangi rinkėjams yra lengviau orientuotis, klaustukas tam tikras išlieka”, – interviu Žinių radijui sakė Č.Juršėnas.

Paklaustas, ar politinėje arenoje galima tikėtis didesnių pasikeitimų, kad dešinieji jungiasi, o nuo socialdemokratų tam tikros grupės, konkrečiai – Algirdo Paleckio vadovaujamas „Frontas”, atkyla, Seimo pirmininkas pasikeitimų labai nesureikšmino.

„Aš nepervertinčiau nei to, nei to. Žinoma, stipresnis ėjimas yra dešiniųjų jungimasis”, – pripažino socialdemokratas Č.Juršėnas.

„Jeigu kalbėsime apie mūsų problemą, jeigu kalbėsime apie tai, kad maža grupė jaunų gerokai kairesnių žmonių atsiskyrė, tai yra minusas, be abejo, ir tai yra mums įspėjimas, kad mes turime atitinkamai savo tam tikrus akcentus dėlioti ir atitinkamą liniją išlaikyti. Šitą turime priimti savikritiškai, bet aš labai nepervertinčiau, nes iš tikrųjų per visą Lietuvą žiūrint – kalbamės su rajonais – daug entuziastų, norinčių patraukti „Frontu”, nesimato. Yra, bet ne tiek daug, kaip gal kažkas tikėjosi ir paskaičiuoja”, – sakė Seimo pirmininkas.

Vilniuje praėjusį šeštadienį jungtiniame suvažiavime Tėvynės sąjungos (TS) ir Lietuvos krikščionių demokratų (LKD) pasirašė partijų jungimosi sutartį. Naujasis politinis darinys, pavadintas „Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai” (TS-LKD). Šių metų kovą konservatoriai į savo gretas priėmė Tautininkų sąjungą, prieš keletą metų – politinių kalinių ir tremtinių sąjungą.

Tuo metu iš socialdemokratų partijos (LSDP) pašalintas A.Paleckis nuo metų pradžios buria naują politinę jėgą vardu „Frontas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.