Sustabdyta prekyba lenkišku mineraliniu vandeniu „Avita”

Vilniaus miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) uždraudė pardavinėti natūralų mineralinį vandenį „Avita”, įvežtą iš Lenkijos.

Prekybininkai įpareigoti surinkti iš „Maxima LT” prekybos tinklo šią produkciją bei informuoti Vilniaus miesto VMVT apie surinktą kiekį ir tolesnį šio vandens naudojimą.

Planinio patikrinimo metu atsakingi darbuotojai negalėjo pateikti maisto inspektoriams dokumentų, patvirtinančių, kad lenkiškas vanduo „Avita” yra pripažintas natūraliu mineraliniu vandeniu. Europos Sąjungos (ES) pripažintų natūralių mineralinių vandenų sąraše oficialiai pripažintas vanduo yra „Evita” (nurodyta, kad išgaunamas gręžiniuose Nr.1 ir 2, Biskupece, Lenkija), o ne „Avita” (išgaunamas gręžinyje Nr.1 Biskupece, Lenkija).

Pagal Lietuvos higienos normą, draudžiama pateikti rinkai natūralų mineralinį vandenį iš to paties šaltinio vartojant daugiau kaip vieną prekės aprašą.

Lietuvos higienos norma nustato, jog iš Lietuvos, kitos ES valstybės ar trečiosios šalies žemės gelmių gaunamas ir įvežamas į Lietuvą natūralus mineralinis vanduo turi būti pripažintas Lietuvos ar kitos ES valstybės atsakingos institucijos.

Šiuo metu Lietuvoje oficialiai pripažinti 12 pavadinimų natūralūs mineraliniai vandenys: „Akvilė”, „Hermis”, „Elite”, „Neptūnas”, „Neptūnas unique”, „Rasa”, „Rytas”, „Sveikas pradas”, „Tiche”, „Varėnos miško šaltinis”, „Vytautas” ir „Darida” (Baltarusija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.