Pilietininkų gūžtą sušildė valstybės paskirti pinigai

Pilietininkams atstovaujantis Kauno apskrities viršininkas Romualdas Morkevičius pasirūpino, kad jo bendražygiai turėtų valdančiajai partijai gėdos nedarančią būstinę – pilietininkai Kaune buvo įkurdinti Laisvės alėjoje.
Šias patalpos, suremontuotas už valstybės pinigus, buvo numatyta skirti apskrities švietimo skyriui. Kauno apskrities administracija, svarstydama, kur perkelti švietimo skyrių, buvo numačiusi 125 kvadratinių metrų patalpas Laisvės alėjoje, kurios ir buvo suremontuotos už pusę šimto tūkstančių litų. Bet gražūs planai taip ir liko planais, rašo „Lietuvos rytas”.

Švietimo skyriaus darbuotojai toliau liko apskrities pastato pusrūsyje, o R.Morkevičiaus pateikė Vyriausybei prašymą skirti patalpas partijai. 2007 metų liepą socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujama Vyriausybė priėmė nutarimą, pagal kurį Pilietinės demokratijos partija įgyja šias patalpas pagal panaudos sutartį. Sutarties terminas – penkeri metai.

Vyriausybei priėmus šį nutarimą, R.Morkevičius pats sudarė sutartį su savo partijos atsakinguoju sekretoriumi Vladu Achmatovu. Pilietininkai įsipareigojo mokėti komunalinius mokesčius už naudojamas patalpas.

„Lietuvos ryto” žiniomis, Pilietinės demokratijos partijos patalpų istorija domėjosi ir teisėsauga, tirianti korupcijos bylą Kauno savivaldybėje ir apskrityje.

Tuo tarpu pats R.Morkevičius jaučiasi niekuo dėtas. Jis patvirtino žinąs, jog apskrities valdytos patalpos Laisvės alėjoje buvo suremontuotos už valstybės pinigus ir numatytos skirti švietimo skyriui.

„Tačiau oficialių sprendimų nebuvo priimta ir skyrius ten neįsikėlė. Kodėl taip atsitiko, nežinau. Dabar švietimo skyrius sėdi 40 ar 50 kvadratinių metrų pusrūsyje – čia, pas mus, L.Sapiegos gatvėje”, – aiškino R.Morkevičius.

Viršininko teigimu, pilietininkai patalpas Laisvės alėjoje gavo pagal bendrą tvarką, kaip ir kitos partijos. Paklaustas, ar neįžvelgia nieko bloga, kad pats sudarinėjo sutartis su savo partijos atstovais, R.Morkevičius atsakė: „O per kurią, atsiprašant, vietą? Aš juk jokių įstatymų nepažeidžiau”.

Prieš keletą metų už biudžeto pinigus suremontuotas patalpas būstinei yra gavęs ir aplinkos ministro Artūro Paulausko vadovaujamos Naujosios sąjungos Švenčionių skyrius. Tokias patalpas Sodų gatvėje socialliberalams pagal panaudos sutartį suteikė Švenčionių savivaldybės tarybos kolegija, kuriai vadovauja V.Vigelis. Jis yra ir Naujosios sąjungos Švenčionių skyriaus pirmininkas.

Prieš perduodama patalpas partijai savivaldybė jų remontui skyrė 176 tūkst. litų. Pasak dienraščio, rajono vadovų sprendimais domisi prokurorai ir specialiosios tarnybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.