Narkotikų prekeiviui pabėgti nepavyko

Vilniaus policija sulaikė penkis asmenis, įtariamus narkotikų platinimu. Per kratas rasti dideli narkotikų kiekiai ir nemažai pinigų.

Užvakar Vyriausiojo policijos komisariato Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai, remdamiesi operatyvine informacija apie itin stambaus masto narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą, surengė operaciją. Įvairiose Vilniaus vietose sulaikyti penki vyriškiai. Neatmetama, kad tai dar ne visi prekeivių narkotikais gaujos nariai.

Dauguma jų sulaikomi nesipriešino, tik vienas, kurio operatyvininkai tykojo prie namų, mėgino pasprukti savo automobiliu „Toyota Camry”. Tačiau jam nepasisekė. Per skubėjimą nesuvaldęs automobilio vyriškis trenkėsi į kitą mašiną. Per avariją žmonės nenukentėjo, automobiliai tik truputį aplamdyti, nes bėglys nebuvo spėjęs pasiekti didelio greičio.

Padarius kratas butuose ir apieškojus sulaikytuosius buvo rasta apie 250 gramų heroino, litras metadono, įvairių psichotropinių tablečių ir apie 40 tūkst. litų. Nepatvirtintais duomenimis, kvaišalų rasta dviejuose iš patikrintų butų, kurių vienas yra Savanorių prospekte, garsėjančiame narkotikų prekybos „taškais”.

Visi sulaikytieji uždaryti į areštinę. Įtariamieji gerai žinomi policijai, kai kurie jų ir anksčiau teisti dėl panašių nusikaltimų. Šiandien pareigūnai ketina kreiptis į teismą su prašymu dviem sulaikytiesiems skirti suėmimą.

Narkotikų kontrolės skyriaus Operatyvinės veiklos poskyrio viršininkas Artūras Bertašius LŽ sakė, kad gramas heroino šiuo metu kainuoja apie 300 litų. Tačiau rastasis heroinas yra švarus, be priemaišų. Dažniausiai skirstydami jį dozėmis prekeiviai prideda įvairių priemaišų. Taip pelnas dar padidėja. „Aš pasakiau vadinamojo gatvės varianto kainą. Kiek jie būtų gavę už tą kiekį, kurį mes radome, priklauso nuo to, kiek galutinėje dozėje yra priemaišų”, – paaiškino A.Bertašius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.