Opozicija bevaldyste Vilniaus savivaldybe naudotis neskuba

Vilniaus miesto savivaldybėje jau kurį laiką nėra valdančiosios daugumos, tačiau opozicinės frakcijos bevaldyste pasinaudoti neskuba.

Dar praėjusią savaitę Vilniaus meras Juozas Imbrasas tikino tarybos posėdį šauksiąs trečiadienį, gegužės 21-ąją, tačiau pirmadienį ryte tarybos nariai informuoti, kad posėdis nukeltas kitai savaitei. J.Imbrasas teisinosi, neva šiam trečiadieniui keletas komitetų nespėjo parengti klausimų, tačiau nei klausimų, nei juos rengiančių komitetų meras įvardyti nenorėjo, rašo dienraštis „Vilniaus diena”.

Opozicija įsitikinusi, kad tarybos posėdis atidėtas dėl Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalinčių dviejų koalicijos narių: Gintaro Kazako ir formaliai vis dar Vilniaus vicemeru esančio Evaldo Lementausko. Abiejų politikų suėmimo laikas baigiasi šį penktadienį.

Susidariusia padėtimi opozicinės frakcijos naudotis neskuba. Užuot formavusios naują daugumą sostinės konservatorių ir socialdemokratų frakcijos vaidijasi dėl mero posto.

Konservatoriai tikisi iškelti Raimundą Alekną, o socialdemokratai – Romą Adomavičių. Liberalcentristai ir liberalai laukia, kuo šis ginčas baigsis, ir baiminasi, ar tik neteks naujos valdžios laukti iki kitų savivaldos rinkimų.

„Be socdemų ir konservatorių nieko padaryti neįmanoma, balsų nepakanka. Gaila, kad jiems svarbiausia yra ne programinės nuostatos, o mero klausimas. Jeigu abi frakcijos liks principingos, naujos valdžios Vilniuje gali ir nebūti”, – prognozavo liberalcentristų frakcijos seniūnas Algimantas Vakarinas.

Merą J.Imbrasą jau metus verčiantys konservatoriai džiaugiasi sulipdę naujos valdžios branduolį, jį sudarytų 10 konservatorių, 9 liberalcentristai ir 4 liberalai nariai. Iš viso – 23 nariai. Tačiau naujai daugumai reikia dar 3 narių, o tuštumą tegali užpildyti 6 narius turinti socialdemokratų frakcija.

Antradienį konservatoriai šaukia visas opozicines frakcijas į neoficialų pokalbį, per kurį dar kartą bandys įkalbėti socialdemokratus atsisakyti ambicijų dėl Vilniaus mero posto ir šlietis prie dešiniųjų kuriamos naujos koalicijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.