Kauno valdžia kritiką mėgina užgniaužti draudimais

Simboliškai Laisvės alėjoje Kauno ateitį laidoję akcijos organizatoriai netikėtai tapo pažeidėjais. Praėjusią savaitę akcijai leidimą išdavusi savivaldybė savo sprendimą panaikino prieš pat eitynes.
„Atšaukiau paties pasirašytą leidimą, nes savaitgalį internete pamačiau, kad akcijos organizatoriai prie jų prisijungti kviečia miestą įžeidžiančiais šūkiais”, – dienraščiui „Kauno diena” teigė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Apie panaikintą leidimą buvo informuoti akcijos rengėjai. Prieš pat eitynes juos perspėjo ir policijos pareigūnai, tačiau tai organizatorių nesustabdė.

Vidurdienį maždaug dešimties žmonių būrelis, nešinas karstu su užrašu „Kauno ateitis”, nuo Įgulos bažnyčios patraukė savivaldybės link. Karstą lydėjo, akcijos dalyvių nuomone, miestą greitai griuvėsiais paversiantys „Misteris Otkatas”, „Panelė Korupcija”, „Buratinas” ir jam vadovaujantis „Tėtis Karlas”. Eitynių dalyviai miestiečius agitavo prisijungti, tačiau tokių neatsirado. Kelios dešimtys žiūrovų piketuojančiuosius apspito tik jiems sustojus prie savivaldybės.

Akcijos rengėjas Šarūnas Navickis kritikavo valdžią dėl uždaryto tilto į Vilijampolę. Merui priekaištauta, kad „Žalgirio” triumfo Lietuvos krepšinio lygos finalo metu jo nebuvo Lietuvoje. Kaltinimai liejosi ir dėl to, kad artėjančios Miesto gimtadienio šventės renginiai esą vyks pagal valdininkų įgeidžius.

Tuo metu Kauno meras Andrius Kupčinskas akciją įvertino kaip priešrinkiminę kampaniją į Seimą.

Iškart po eitynių jų rengėjams įteikti kvietimai į policiją. Už Susirinkimų įstatymo pažeidimą jiems gresia baudos nuo 500 iki 2000 litų arba iki 30 parų areštas. Tai jau antrosios eitynės šiais metais, kurioms leidimas neišduotas. Beveik prieš du mėnesius Naujoji sąjunga norėjo organizuoti akciją prieš sąvartyno įrengimą Vilijampolėje.

„Naujoji sąjunga prie savivaldybės žadėjo sunešti unitazus ir šiukšles. Žinoma, kad tokio leidimo negalėjome išduoti”,- tvirtino R.Rabačius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.