„Iki“ kom­pen­sa­ci­ja pie­nu

Pre­ky­bos tink­lo „Iki” va­do­vai at­si­pra­šė pir­kė­jų dėl praė­ju­sią sa­vai­tę su­tri­ku­sio pie­no pro­duk­tų tie­ki­mo, o kaip kom­pen­sa­ci­ją nuo ry­to­jaus siū­lys įsi­gy­ti pi­ges­nio pie­no.

Sut­ri­ko in­for­ma­ci­nė sis­te­ma

Praė­ju­sią sa­vai­tę Klai­pė­dos ir Vil­niaus pre­ky­bos cent­ruo­se „Iki” pir­kė­jai pa­si­ge­do pie­no pro­duk­tų. Iš­tuš­tė­ju­sio­se par­duo­tu­vių len­ty­no­se ne­bu­vo nei pie­no, nei sū­rio, nei varš­kės.

Pre­ky­bos tink­lo „Iki” ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius Mar­ce­lis Ha­rasz­tis at­si­pra­šė pir­kė­jų už ne­pa­to­gu­mus ir tuš­čias len­ty­nas. Jis ti­ki­no, kad pie­no pro­duk­tų tie­ki­mas bu­vo su­tri­kęs tik vie­ną die­ną dėl in­for­ma­ci­nės sis­te­mos ge­di­mo šiam tink­lui pri­klau­san­čia­me Pa­ne­vė­žio lo­gis­ti­kos cent­re. Bū­tent iš čia po „Iki” par­duo­tu­ves vi­so­je ša­ly­je pa­skirs­to­mi pie­no pro­duk­tai.

At­sip­ra­šy­mas nuo­lai­do­mis

At­sip­ra­šy­da­mas klien­tų pre­ky­bos tink­las nuo šio tre­čia­die­nio iki sek­ma­die­nio ke­ti­na pre­kiau­ti pie­no pro­duk­tais tai­ky­da­mas jiems kiek di­des­nę nei 15 pro­c. nuo­lai­dą. Ji bus tai­ko­ma vi­sų ga­min­to­jų pie­nui 200 „Iki”, „Ikiu­ko” ir „Cen­to” par­duo­tu­vių.

„At­sip­ra­šy­ti leng­va, nors ne­ma­nau, kad vi­sos bend­ro­vės at­si­pra­šy­tų to­kio­je si­tua­ci­jo­je. Ta­čiau su­pran­tu, kad vien at­si­pra­šy­ti ne­pa­kan­ka. Daug svar­biau kom­pen­suo­ti klien­tų pa­tir­tus ne­pa­to­gu­mus. To­dėl nuo šio tre­čia­die­nio mū­sų klien­tai pie­no ga­lės įsi­gy­ti be PVM (pri­dė­ti­nės ver­tės mo­kes­čio – red. pa­st.)”, – ža­dė­jo M.Ha­rasz­tis. Anot jo, pie­nas at­pi­gi­na­mas pre­ky­bos tink­lo ini­cia­ty­va, dėl to tie­kė­jai ne­nu­ken­tės.

„Iki” va­do­vo tei­gi­mu, su­tri­kus lo­gis­ti­kos cent­ro veik­lai pie­no ga­min­to­jai nuo­sto­lių ne­pa­ty­rė. Ta­čiau neatsk­lei­džia­ma, kiek nuo­sto­lių pa­ty­rė pa­ts „Iki” pre­ky­bos tink­las ir kiek kai­nuos at­si­pra­šy­mo ak­ci­ja. „Mums tai ne­ma­žai kai­nuos. Tai di­de­lė ir bran­gi in­ves­ti­ci­ja. Ta­čiau ši kai­na adek­va­ti ne­pa­to­gu­mams, ku­riuos pa­ty­rė mū­sų klien­tai”, – sa­kė „Iki” ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius.

Tie­ki­mas strin­ga

In­for­ma­ci­nės sis­te­mos ge­di­mas bu­vo nu­sta­ty­tas praė­ju­sį ant­ra­die­nį, to­dėl tre­čia­die­nį Vil­niaus ir Klai­pė­dos „Iki” par­duo­tu­vė­se bu­vo junta­mas di­džiau­sias pie­no pro­duk­tų sty­gius. Tink­lo ad­mi­nist­ra­ci­jos tei­gi­mu, jau ket­vir­ta­die­nį tie­ki­mas bu­vo at­nau­jin­tas, o penk­ta­die­nį vi­so­se par­duo­tu­vė­se pie­no pro­duk­tų bu­vo pa­kan­ka­mai.

Ta­čiau Vil­niaus ir Klai­pė­do­s pir­kė­jai pie­no pro­duk­tų, vai­sių, dar­žo­vių „Iki” par­duo­tu­vė­se pa­si­ge­do dar ke­lio­mis die­no­mis anks­čiau. Kai ku­rie dien­raš­čio skai­ty­to­jai skun­dė­si, kad per pa­sta­ruo­sius po­rą mė­ne­sių pre­kių „Iki” par­duo­tu­vė­se pa­si­gen­da jau ne pir­mą kar­tą.

Pie­ną ve­ža iš Pa­ne­vė­žio

„Pa­ne­vė­žio cent­ras tam­pa la­bai svar­bus, nes iš jo pre­kės tie­kia­mos vi­soms par­duo­tu­vėms. Taip ga­li­me už­tik­rin­ti ge­res­nę pro­duk­ci­jos ko­ky­bę, tie­ki­mo kont­ro­lę ir grei­tį”, – pa­klaus­tas, ar pe­rė­ji­mas prie cent­ra­li­zuo­to tie­ki­mo vyks­ta sklan­džiai ir neat­si­ran­da dau­giau ri­zi­kos dėl tie­ki­mo pa­ti­ki­mu­mo, ti­ki­no „Iki” ko­mu­ni­ka­ci­jos di­rek­to­rius To­mas Vaiš­vi­la.

Anks­čiau pre­kes į „Iki” par­duo­tu­ves pri­sta­ty­da­vo pa­tys tie­kė­jai, ta­čiau nuo ko­vo tink­las įdie­gė cent­ra­li­zuo­tą tie­ki­mą. Tai reiš­kia, kad nuo šiol tie­kė­jai pre­kes pri­sta­to į „Iki” san­dė­lį Pa­ne­vė­žy­je, o iš čia jos pa­skirs­to­mos į par­duo­tu­ves vi­so­je ša­ly­je. Pa­ne­vė­žio san­dė­liai skir­ti grei­tai gen­dan­tiems pro­duk­tams: pie­nui, duo­nai, dar­žo­vėms. Vė­liau čia at­si­ras ir kon­di­te­ri­jos cent­ras, ku­ria­me bus ga­mi­na­ma pro­duk­ci­ja Lie­tu­vos ir Lat­vi­jos rin­koms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

1 atsiliepimas į "„Iki“ kom­pen­sa­ci­ja pie­nu"

  1. yyy

    Tai ta pati situacija buvo ir Kauno IKI prekybos centruose 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.