Krekenavos regioninio parko draustinyje iškirsti medžiai ir krūmai, prokuratūra atlieka tyrimą

Krekenavos regioninio parko Nevėžio kraštovaizdžio draustinyje dviem asmenis priklausančiame žemės sklype ir šalia esančiame valstybinės žemės sklype Krekenavos seniūnijos Grinkų kaime savavališkai buvo išpjauti keli šimtai medžių ir krūmų.
Dėl aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių naudojimo taisyklių pažeidimo Krekenavos regioninio parko Nevėžio kraštovaizdžio draustinyje atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros pranešimo, dėl savavališkai išpjautų medžių ir krūmų valstybės saugomoje teritorijoje į prokuratūrą kreipėsi Krekenavos regioninio parko direkcija.

Krekenavos regioninio parko direkcija nustatė, kad buvo iškirstas valstybei priklausantis 41 baltalksnis ir 43 ievos, kurių vertė – daugiau nei 6 tūkst. litų. Valstybinio saugojimo teritorijoje gamtai padaryta žala didinama tris kartus, t.y. jų vertė – 18 tūkst. 243 litai.

Taip pat buvo iškirsti privatiems asmenims I.G. ir V.G. priklausiusieji 217 baltalksniai, 31 gluosnis, viena blindė, 92 ievos, trys šaltekšnio ir vienas lazdyno krūmas, kurių vertė valstybinio saugojimo teritorijoje didinama tris kartus, t.y. daugiau nei 42 tūkst. litų.

Visa žala, padaryta gamtai šiame draustinyje, vertinama 60 tūkst. 313 litų.

Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Jasulaitis teigia, kad įstatymas tam, kas pažeidė teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo taisykles, jeigu dėl to buvo padaryta vienokia ar kitokia žala augmenijai, gyvūnijai ar atsirado kitų padarinių aplinkai, numato baudas ir kitas bausmes, tarp jų net ir laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Dėl draustinyje padarytų nusikalstamų veikų vyksta ikiteisminis tyrimas, apklausiami įtariami asmenys, atliekami kiti procesiniai veiksmai. Įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio rajono policijos komisariato tyrėjai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.