Į gelbėtojus vėl pretenduoja motociklininkai

Palangos savivaldybėje vakar atplėšti konkurso dėl gelbėjimo darbų paplūdimiuose paslaugos pirkimo vokai. Pasiūlymą pateikė tik vienas dalyvis – kurorto Vandens motociklų sporto klubas.

Šiuo konkursu domėjosi ir dar viena įmonė – „Neringos komunalininkas”, tačiau galiausiai pasiūlymo nepateikė. Palangos viešųjų pirkimų tarnybai teks nagrinėti vienintelį gautą pasiūlymą. Bus aiškinamasi, ar šis atitinka konkurso sąlygas, ir sprendžiama, ar pirkti paslaugą. Tai užtruks keletą dienų.

Palangos savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas tvirtino, jog atvejų, kada konkurso dalyvis neatitinka sąlygų, pasitaiko retai.

„Gal su konkursu paslaugai pirkti ir kiek pavėlavome, bet jei jis baigsis sėkmingai – viskas bus gerai. Be to, atsargai turime biudžetinę įstaigą „Palangos gelbėjimo stotis” – užtikrinti saugumą paplūdimyje galėtų ji. Įstaigai skirtas visas finansavimas, kuris bus sumažintas, jei konkursą laimės privati įmonė. Be gelbėtojų tikrai neliksime”, – pabrėžė V.Kuznecovas.

Palangos vandens motociklų sporto klubas poilsiautojų saugumu kurorto paplūdimiuose rūpinosi ir pernai.

V.Kuznecovo teigimu, visi pripažįsta, jog taip kokybiškai gelbėjimo darbai dar nevyko nė vienais metais.

Jei Palangos vandens motociklų klubas laimės konkursą, savivaldybė su juo sutartį pasirašys trejiems metams.

Įstaiga turės prižiūrėti ne tik Palangos, bet ir Šventosios paplūdimius.

Vakar planuota atplėšti ir konkurso dėl automobilių įvažiavimo bei stovėjimo miesto gatvėse rinkliavų administravimo vokus. Tačiau šis ketinimas atidėtas iki gegužės 21 dienos. Anot V.Kuznecovo, susidomėjimas konkursu didelis. Jame dalyvauti panoro net 12 įmonių. Viena jų – iš užsienio.

„Sulaukėme daug klausimų dėl konkurso sąlygų, tvarkos. Viename rašte, į kurį atsakinėjome, buvo 40 klausimų. Kai kurie iš jų – sudėtingi. Vargome visą savaitę. Dėl to ir buvo nukeltas konkurso vokų atplėšimas, tačiau dabar gali neužtekti laiko, kad būtų įvestos rinkliavos”, – prisipažino V.Kuznecovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.