Ispanijoje per sprogimą kareivinėse žuvo vienas ir buvo sužeisti dar keturi žmonės

Ispanijos Baskijos regione prie civilinės gvardijos kareivinių trečiadienį sprogus automobilyje padėtai bombai, žuvo vienas ir buvo sužeisti dar keturi žmonės, pranešė policija.
Ispanijos žiniasklaida dėl šio incidento kaltina ginkluotą baskų separatistų grupuotę ETA.

Šis išpuolis Legutiano miestelyje įvykdytas maždaug 3 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku, be jokio išankstinio ETA perspėjimo, sakė Baskijos policijos atstovas.

Trys sužeistieji buvo nuvežti į ligoninę.

Automobilis buvo pastatytas už kelių metrų nuo kareivinių. Nacionalinis radijas pranešė, kad žuvo vienas civilinės gvardijos narys.

40 žmonių, įskaitant civilinės gvardijos narių artimuosius, kurie taip pat gyvena kareivinėse, po sprogimo buvo evakuoti; įvykio vieta buvo aptverta.

Užpuolikai pabėgo automobiliu, kurį policija surado netoliese esančiame Abadino miestelyje.

ETA kovotojai penktadienį prisiėmė atsakomybę už keturis bombų sprogimus, kurių du nugriaudėjo prie Socialistų partijos būstinių Baskijos miestuose Bilbao (balandžio 17-ąją) ir Elgoibare (balandžio 20-ąją), o kiti du – prie televizijos siųstuvų Baskijoje kovo 30-ąją ir balandžio 12-ąją.

Ši grupuotė kaltinama dėl daugiau kaip 820 žmonių mirties per keturis dešimtmečius trunkančią jos kovą už baskų valstybę Ispanijos šiaurės vakaruose ir Prancūzijos pietvakariuose.

2006 metų kovą ETA paskelbė „nuolatinį ugnies nutraukimą”, bet 2007 metų birželį jį atšaukė nurodydama, kad socialistų vyriausybė per taikos derybas nedarė nuolaidų.

Nuo to laiko ETA prisiėmė atsakomybę už maždaug 20 išpuolių, o Ispanijos valdžia ėmė laikytis griežtos linijos ir areštavo dešimtis įtariamų ETA ir jos uždrausto politinio sparno „Batasuna” narių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.