Kinijoje, kur žuvusiųjų skaičius artėja prie 12 tūkst., gelbėjimo darbams trukdo audros

Didžiausio Kinijoje per tris dešimtmečius žemės drebėjimo aukų skaičius padidėjo iki mažiausiai 11 921, antradienį pranešė nelaimės padarinių likvidavimo vadovas, o labiausiai nukentėjusiuose rajonuose audros trukdo vykdyti gelbėjimo darbus.
Valstybinės žiniasklaidos pranešimai rodo, kad pirmadienį įvykusio 7,9 balo stiprumo žemės drebėjimo aukų skaičius tikriausiai dar smarkiai didės.

Naujienų agentūra „Xinhua” pranešė, kad vien Miandžu rajone pietvakarinėje Sičuano provincijoje per žemės drebėjimą po griuvėsiais buvo palaidota 10 tūkst. žmonių.

Tuo tarpu į Venčuano apygardą, kur buvo drebėjimo epicentras, atvyko pirmieji kariai.

„Šios nelaimės aukų skaičius jau pasiekė 11 921”, – žurnalistams sakė Civilinių reikalų ministerijos katastrofos padarinių likvidavimo vadovas Wang Zhenyao (Vang Dženjao).

„Svarbiausias prioritetas yra gelbėti žmones … Kol bus bent menkiausia viltis, bandysime juos išgelbėti”, – sakė Wang Zhenyao ir pridūrė, kad dabar didžiausią pavojų gyvybėms kelia žemės nuošliaužos.

Kol kas neaišku, ar šio pareigūno nurodytas žuvusiųjų skaičius galioja vien Sičuano provincijai. Kaimyninėse provincijoje taip pat žuvo šimtai žmonių.

Antradienį po pietų Sičuano sostinę Čengdu sukrėtė stiprus pakartotinis smūgis, o iš viso per parą jų buvo daugiau kaip 1 950.

Kinijos seismologijos biuro pareigūnas sakė, kad Sičuane galimi tolesni stiprūs pakartotiniai smūgiai, pranešė „Xinhua”. Čengdu viešbučiai nurodė savo svečiams būti apatiniuose aukštuose.

Dėl smarkių audrų ir sugadintų kelių gelbėtojams antradienį sunku pasiekti labiausiai nukentėjusius rajonus.

Kinijos premjeras Wen Jiabao (Ven Dziabao) lankydamasis Sičuane nurodė kareiviams išvalyti kelius į visiškai nuo išorinio pasaulio atkirstą Venčuaną, esantį kalnuose maždaug 100 km nuo Čengdu.

Dėl lietaus ir tirštų debesų kariniai sraigtasparniai čia dar negali tūpti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.