Clinton nieko nepaiso ir ketina laimėti balsavimą Vakarų Virdžinijoje

Hillary Clinton (Hilari Klinton) tikisi antradienį didele persvara laimėti pirminius rinkimus Vakarų Virdžinijoje, bet jai tikriausiai nebepavyks įveikti Baracko Obamos (Barako Obamos) varžybose dėl Demokratų partijos kandidato į JAV prezidentus statuso.

Buvusi pirmoji ponia, kuri žada tęsti kovą, nors B.Obama jau gręžiasi į numanomą respublikonų kandidatą senatorių Johną McCainą (Džoną Makeiną), šioje valstijoje varžovą lenkia 36-iais proc., rodo naujausia apklausa.

„Vakarų Virdžinijai priklauso prezidentų rinkimo rekordas”, – per kampanijos renginį sakė H.Clinton, kuri ir toliau tvirtina, kad būtų geresnė demokratų kandidatė už B.Obamą.

„Demokratas nelaimi Baltųjų rūmų nelaimėjęs Vakarų Virdžinijoje. Tad rytoj bus jūsų eilė”, – sakė ji.

Pasak H.Clinton, kai kas nori skelbti šių varžybų dėl partijos kandidato statuso pabaigą, bet „jie nesupranta politikos, nes Vakarų Virdžinija tikrai svarbi”.

Niujorkui atstovaujanti senatorė turi geras pozicijas ir Kentukyje, kuris balsuos gegužės 20 dieną ir kur naujausia apklausa rodo, kad jos populiarumas yra 58 proc., o B.Obamos – 31 procentas.

Užtikrintos pergalės abiejose šiose valstijose nelabai padės H.Clinton sumažinti B.Obamos pranašumą epinėje demokratų kovoje, kurioje jis pirmauja visais atžvilgiais.

Tačiau neproporcingai didelės nesėkmės šiose valstijose galėtų akcentuoti B.Obamos sunkumus patraukiant į savo pusę baltuosius darbininkų klasės rinkėjus, kurie per lapkritį įvyksiančius prezidento rinkimus gali tapti rimta problema.

H.Clinton atsilieka nuo B.Obamos pagal Demokratų partijos suvažiavimo delegatų skaičių, laimėtų balsavimų skaičių ir gautų balsų skaičių, o iki partijos kandidato rinkimų pabaigos liko tik šeši balsavimai.

Buvusi pirmoji ponia taip pat prarado savo persvarą pagal vadinamųjų superdelegatų – partijos pareigūnų, kurie suvažiavime balsuoja savo nuožiūra, – skaičių. Nuo „superdelegatų” tikriausiai priklausys šių varžybų baigtis, nes dabar nei H.Clinton, nei B.Obama nebegali užsitikrinti būtinos 2 025 delegatų paramos.

B.Obama pirmadienį savo pusėn patraukė dar mažiausiai keturis „superdelegatus”. Kaip skelbiama nepriklausomoje interneto svetainėje „RealClearPolitics”, jis užsitikrino 278 „superdelegatų”, o H.Clinton – 272 „superdelegatų” paramą. B.Obamą per suvažiavimą jau turi paremti 1 869 delegatai, o buvusią pirmąją ponią – 1 698 delegatai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.