Bendraudami prezidentai pamiršo laiką

Vakar prezidentas Valdas Adamkus visą savo dėmesį ir laiką skyrė vienos dienos vizito į mūsų šalį atvykusiam Ukrainos vadovui Viktorui Juščenkai. Dėl ilgiau nei numatyta užtrukusių pokalbių V.Adamkus atšaukė planuotą susitikimą su premjeru Gediminu Kirkilu.

Vilniuje susitikę Lietuvos ir Ukrainos prezidentai V.Adamkus ir V.Juščenka kelius dvišalei draugystei tiesė pasirašydami bendrą deklaraciją ir aptardami įvairaus bendradarbiavimo klausimus. Daug dėmesio per susitikimą skirta ir Ukrainos narystei NATO, abiejų valstybių santykiams su Rusija ir įšaldytiems konfliktams Pietų Kaukaze bei Padnestrėje.

Pavyzdys pasauliui.
V.Adamkus sakė, kad V.Juščenką Lietuvoje priėmė su dideliu malonumu. „Tai buvo nuoširdžiam ir kūrybingam bendradarbiavimui išnaudotas laikas”, – po susitikimo žurnalistams teigė mūsų šalies vadovas. Jo nuomone, V.Juščenkos vizitas parodė, kaip artimai bendradarbiaudamos dvi tautos gali siekti bendrų tikslų. V.Adamkus pabrėžė, kad tokia dvišalė draugystė nėra dekoratyvinė, ji galėtų būti pavyzdys ne tik Europai, bet ir viso pasaulio valstybėms.

Mūsų šalies vadovui antrino ir V.Juščenka. „Tai buvo naudingas susitikimas, jis vyko šilto pasitikėjimo dvasia”, – šypsojosi Ukrainos prezidentas. V.Juščenka negailėjo pagyrų Lietuvai ir

V.Adamkui, kuris aktyviai palaiko jo šalies siekį prisidėti prie NATO. „Siekdami narystės NATO pamatėme, kiek turime gerų draugų. Esame dėkingi, kad jūs atkakliai gynėte Ukrainos interesus”, – dėkojo V.Juščenka.

Dėmesys Gruzijai

Per susitikimą V.Juščenka pareiškė, kad Ukraina pasirengusi į mūsų šalį eksportuoti elektros energiją. „Norėtume tapti Ukrainos elektros energijos tiekėja į Lietuvos elektros rinką. Remiame elektros linijos projektą, apie tai kalbėjome su mūsų ministerijų atstovais”, – tvirtino jis.

Išskirtinį dėmesį V.Adamkus ir V.Juščenka parodė Gruzijai. Prezidentų pasirašytoje bendroje deklaracijoje pareikštas susirūpinimas dėl Rusijos neseniai priimto sprendimo sustiprinti santykius su Abchazija ir Pietų Osetija, kurios siekia atsiskirti nuo Gruzijos. Lietuvos ir Ukrainos vadovų nuomone, toks sprendimas kvestionuoja teritorinį Gruzijos vientisumą, todėl Rusija turėtų atsisakyti savo ketinimų. V.Adamkus ir V.Juščenka laikosi nuomonės, kad įšaldytus konfliktus Kaukaze būtina spręsti per derybas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Bendraudami prezidentai pamiršo laiką"

  1. javascript: addsmiley(' ;) ');

    🙂 tai kad neužmiršo…. 😯 Dėl ilgiau nei numatyta užtrukusių pokalbių V.Adamkus atšaukė planuotą susitikimą su premjeru Gediminu Kirkilu. 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.