Krekenavoje masiniai atleidinėjimai

Įkandin Dalios Budrevičienės, skandalingai išmestos iš Krekenavos agrofirmos, darbo šioje bendrovėje neteko dar kelios dešimtys žmonių.

Panevėžio darbo biržos Krekenavos poskyryje užsiregistravo 37 žmonės, dirbę Krekenavos agrofirmoje ir antrinėse jos įmonėse. Atleistieji tikina, jog darbo netenka todėl, kad su Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho vardu siejama Krekenavos agrofirma kiaulių auginimo verslą parduoda Europos kiaulių auginimo lyderiams danams.

Atsisako kiaulių.
Darbo biržoje užsiregistravo bedarbiais tapę krekenaviškiai, iki šiol dirbę uždarosiose akcinėse bendrovėse „Krekenavos pašarai”, „Krekenava”, „Krekenavos kiaulės” ir Krekenavos agrofirmoje. LŽ žiniomis, visos šios bendrovės siejamos su kiaulių auginimu, o būtent šią Krekenavos agrofirmos veiklos sritį perka danai. Įdomu tai, kad iš senokai veikiančių „Krekenavos pašarų”, „Krekenavos” ir Krekenavos agrofirmos darbuotojai išėjo šalių susitarimu. Iš bendrovės „Krekenavos kiaulės”, kuri, kaip manoma, pačioje praėjusių metų pabaigoje buvo sukurta turint tikslą parduoti kiaulių auginimo verslą, žmonės išeina savo noru.

„Esu krekenaviškė, tačiau niekada nebūčiau pamaniusi, kad Krekenavos agrofirma yra išskaidyta į tiek daug bendrovių. Apie jas sužinojau dabar, kai pradėjo registruotis atleidžiamieji iš darbo”, – LŽ teigė Panevėžio darbo biržos Krekenavos poskyrio vyriausioji specialistė Daiva Duliuvienė.

Plačioji visuomenė apie tokią su Krekenavos agrofirmos vardu siejamų uždarųjų akcinių bendrovių gausą sužinojo irgi tik tada, kai Panevėžio apygardos teisme krekenaviškės bandė įrodyti neva netinkamą D.Budrevičienės gyvenimo būdą. Liudijo keturios moterys, kiekviena iš jų prisistatė dirbanti vis kitoje akcinėje bendrovėje, siejamoje su Krekenavos agrofirmos vardu, tarnaujanti tam pačiam savininkui. Šis reiškinys gerokai nustebino ir pačią apygardos teismo teisėją.

Kiaulės atiteks „Paršeliui”

Pirmieji viešą nerimą dėl liūdnos trylika metų V.Uspaskicho parankinių valdytos Krekenavos agrofirmos darbuotojų ateities bamaž prieš mėnesį paskleidė Rabikių kaimo gyventojai, sužinoję, jog naujai suformuota bendrovė „Krekenavos kiaulės” žada uždaryti Rabikių kaime esančią veislinių kiaulių fermą ir dėl to kaimui nebetiekti vandens. Neilgai trukus po šios žinios, apie kurią LŽ rašė, atleistieji iš Krekenavos agrofirmos antrinių įmonių pradėjo šturmuoti Darbo biržą. Bemaž visi netekusieji darbo kalba apie liūdną dalią – vos penkis tūkstančius gyventojų turinčioje Krekenavoje įsidarbinti nėra kur.

Neoficialias atleistųjų kalbas apie tai, kad Krekenavos agrofirma kiaulių auginimo verslą yra pasiruošusi perleisti danams, raštu patvirtino Saulius Leonavičius, Vilniuje įsikūrusios UAB „Paršelis ir ko” vadovas. Jo teigimu, Panevėžio rajone esantį kiaulių auginimo kompleksą ketina įsigyti kiaules auginančios danų bendrovės „Saerimner” įmonė „Paršelis ir ko”. Abi šios bendrovės, S.Leonavičiaus teigimu, priklauso tam pačiam „Danijos Lietuvos Holdingui”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.