Ž.Balčiūnaitė antrąkart triumfavo Vilniuje

Trečią kartą Vilniuje surengtą tarptautinį bėgimą „Bėkime kartu su Živile Balčiūnaite” bei atvirąjį Lietuvos 10 km bėgimo plentu čempionatą antrą kartą tarp moterų laimėjo mūsų šalies olimpietė Ž.Balčiūnaitė.

Jau antroje savo olimpiadoje dalyvausianti Ž.Balčiūnaitė, kaip ir prieš dvejus metus, Vilniuje finišavo pirma. Pernai Živilė užėmė trečiąją vietą, o tąkart pirmoji finišo liniją kirto kita Pekine dalyvausianti Lietuvos maratonininkė Rasa Drazdauskaitė.

Antrąją vietą tarp moterų vakar užėmė viešnia iš Kenijos Eveline Kimuria, trečioji vieta teko šiaulietei Renaldai Kergytei. Beje, tokią pat vietą Renalda užėmė ir pirmąkart surengtose bėgimo rungtynėse, o pernai finišavo antra.

R.Drazdauskaitė vakar finišo nepasiekė. Pasak jos trenerio Česlovo Kundroto, sportininkė dar neatsigavusi po paskutinio maratono.

„Bėgdama į kalniuką ji sakė, kad neklauso nei rankos, nei kojos, ir nutarė pasitraukti iš distancijos”, – komentavo treneris.

Kaip jau rašėme, gerokai trumpesnėse distancijose besispecializuojanti R.Drazdauskaitė per balandžio pabaigoje vykusį Hamburgo (Vokietija) maratoną finišavo šešta (2 val. 31 min. 59 sek.) ir įvykdė olimpinį A normatyvą.

Dvejus metus Ž.Balčiūnaitę kamavo traumos, dabar pagrindinis jos tikslas – Pekino olimpinės žaidynės, tad taupydama joms jėgas sportininkė dar nėra pasiekusi geriausios formos.

Živilė iki Pekino olimpinių žaidynių planuoja didesnį dėmesį sutelkti į trumpesnių distancijų – 5 ir 10 km bėgimą, nes nori pagerinti savo greičio savybes. Liepą Živilė treniruosis kalnuose, o likus maždaug trims savaitėms iki olimpinio starto, dalyvaus pusės maratono bėgime.

Kenijos atstovė E.Kimuria bėgimo išvakarėse neslėpė, jog ketina būti tarp prizininkių. Anot jos vadybininko, pirmą kartą Baltijos šalyse apsilankiusi 28 metų stajerė pusę maratono Berlyne (Vokietija) įveikė per 74 minutes. Bėgimo organizatoriai kvietė dar vieną Kenijos bėgikę, tačiau pastaroji blogai pasijuto ir neatvyko.

Vyrų bėgime startavo du Kenijos atstovai ir pasidalijo pirmąją ir antrąją vietas. Trečias, nepažeisdamas ankstesnių bėgimų tradicijos, finišavo Dainius Šaučikovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.