Ž.Ilgauskas neištempė ekipos

Klivlando „Cavaliers” žvaigždė LeBronas Jamesas įstrigo varžovų gynyboje, o vieno Žydrūno Ilgausko pastangų pergalei nepakako.

NBA čempionate Rytų konferencijos pirmose pusfinalio rungtynėse „kavalieriai” svečiuose 72:76 (15:25, 22:16, 15:12, 20:23) nusileido reguliariojo sezono nugalėtojai Bostono „Celtics” ekipai.

Lietuvis buvo rezultatyviausias savo komandoje. Per 37 min. aukštaūgis pelnė 22 taškus (8/18 dvitaškių, 6/6 baudų), atkovojo 12 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, suklydo 2 kartus.

Klivlando klubo lyderis L.Ja­me­sas sužaidė blogiausias karjeros rungtynes atkrintamosiose varžybose. Jis pataikė vos 2 metimus iš 18, surinko 12 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir net 10 kartų suklydo.

„Celtics” ekipoje išsiskyrė K.Gar­net­tas, kuris pelnė 28 taškus.

Iki rungtynių pabaigos likus pusantros minutės, Ž.Ilgauskas dvitaškiu išvedė svečius į priekį 70:68. Netrukus Kevino Garnetto ir Samo Cassello taiklūs dvitaškiai „Celtics” sugrąžino dviejų taškų pranašumą 72:70. Likus 39 sek., lietuvis vėl atstatė lygybę, tačiau tai buvo paskutiniai „kavalierių” taškai ir Bostono klubas šventė pergalę.

Prieš pirmąsias serijos rungtynes buvo daug kalbama apie abiejų komandų lyderius, o P.Pierce‘as teigė, kad pagrindinis „Cavaliers” vidurio puolėjas Ž.Ilgauskas iš spaudos susilaukia per mažai dėmesio: „Jie ir be L.Jameso turi nemažai gerų žaidėjų. Delonte Westas moka surinkti 20 taškų, Danielis Gibsonas bet kada gali lengvai pataikyti. Tačiau daugelis žmonių pamiršta Ž.Ilgauską ir tai, koks svarbus jis yra šiai komandai. Tai vyrukas, kuris bet kuriose rungtynėse jiems surenka vidutiniškai 16 taškų ir atkovoja 11 kamuolių.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.