Lietuvio draudimo reikalai stringa

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) kovoje dėl Žydrūno Ilgausko dalyvavimo Pekino olimpiadoje mažas pergales keičia pralaimėjimai.

Polisą derina NBA

LKF NBA vadovams perdavė du galimus Ž.Ilgausko draudimo polisus, tačiau amerikiečiai abiem variantams turėjo pastabų. Galų gale nuspręsta, kad NBA teisininkai patys suformuluos tinkamiausią variantą.

Kaip LKF informavo NBA Tarptautinių ryšių departamente dirbantis legendinis Lietuvos krepšininkas Artūras Karnišovas, amerikiečiai darbą turėtų baigti šią savaitę arba kitos savaitės pradžioje. Tuomet galutinį polisą LKF galės perduoti „Lloyd’s” draudimo bendrovei.

„Draudimą deriname būtent su NBA vadovybe, nes tai taps rimtu argumentu Klivlando „Cavaliers” klubui. Jie negalės kibti prie trūkumų, jei draudimo sutartį bus patvirtinusi pati lyga”, – dienraščiui sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Jis nesiryžo spėti, kokia bus galutinė Ž.Ilgausko draudimo įmoka. Tai esą paaiškės, kai bus suformuluotas polisas. Iki šiol LKF vadovai kalbėjo apie 1,2 mln. JAV dolerių (apie 2,67 mln. litų) sumą.

Padėtį gadina ispano bėdos

Net ir su NBA suderinus draudimo sutartį, LKF vadovai turės gauti Klivlando „Cavaliers” klubo sutikimą išleisti vidurio puolėją į žaidynes. Iki šiol NBA klubo vadovai reiškė nenorą, kad Ž.Ilgauskas vasarą žaistų Lietuvos rinktinėje.

Lietuviai su „Cavaliers” vadovais naujas derybas ketina pradėti, kai baigsis NBA atkrintamosios varžybos. Jos galės užsitęsti net iki birželio vidurio, jei Klivlando komanda, kaip ir pernai, pateks į NBA finalą.

LKF vadovai šiuo metu su nerimu seka kito NBA klubo – Toronto „Raptors” ir Ispanijos krepšinio federacijos konfliktą. „Raptors” padavė ispanus į teismą ir reikalauja 6 mln. eurų neva už nuostolius, kuriuos klubas patyrė dėl Jorge Garbajosos traumos. Toronto klubas taip pat paskelbė, kad šią vasarą neišleis ispano į rinktinę.

„Patekome tarp kūjo ir priekalo. Po Garbajosos atvejo NBA daug įtariau žiūri į krepšininkų norą atstovauti savo rinktinėms, atidžiau vertina draudimo sutartis”, – pripažino M.Balčiūnas.

Prezidentas laiško nerašys

Vienas LKF vadovų neslėpė nusivylimo, kad NBA komisaras Davidas Sternas negaus laiško iš šalies Prezidento Valdo Adamkaus. Prezidentūra paskutiniu momentu persigalvojo ir pasiūlė, kad laišką rašytų užsienio reikalų ministras.

„Mes gerbiame ministrą, bet Prezidento žodis vis tiek būtų solidesnis. Lyg ir buvome sutarę, gaila, kad Prezidentūra persigalvojo, – kalbėjo M.Balčiūnas. – Tačiau mums žadėjo padėti premjeras Gediminas Kirkilas. Jis greičiausiai paskambins Davidui Sternui. Aišku, šis skambutis bus daugiau mandagumo gestas, bet tai padėtų kurti geresnę atmosferą šioje situacijoje.”

M.Balčiūno nuomone, nedideliu, bet svarbiu argumentu taps ir parašų rinkimo akcija „Už Lietuvą su Ilgausku”. Tiesa, triukšmingai startavusi akcija pastaruoju metu išblėso – per mėnesį pavyko surinkti 35 tūkstančius parašų. Pasirašyti vis dar galima interneto svetainėje sportland.lt/ilgauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.