Inspektoriai taps griežtesni

Žuvininkystės inspektoriams bus suteikti gerokai didesni įgaliojimai. Jie netgi galės stabdyti automobilius ir tikrinti, ar žuvis vežantis žmogus turi dokumentus.

Naujai tvarkai, kuri bus įteisinta Žuvininkystės įstatyme, pritarė Vyriausybė. Jei pataisos Seime bus priiminėjamos pagal planą, nauja tvarka įsigalios nuo 2009 metų sausio 1 dienos.

Pagal naująją tvarką žuvininkystės inspektoriai galės tikrinti ne tik žvejus, bet ir žuvimi prekiaujančias parduotuves, perdirbimo įmones.

Žemės ūkio ministerijos Žvejybos Baltijos jūroje departamento direktorius Vaclovas Petkus teigė, kad stiprinti žuvininkystės inspektorių galias yra tiek Lietuvos, kiek Europos Sąjungos institucijų nuostata. Griežtinti žuvų išteklių naudojimo kontrolę nuspręsta todėl, kad Baltijos jūroje sparčiai mažėja žuvų.

Tvirtinant Žuvininkystės įstatymo nuostatas, prie Žemės ūkio ministerijos bus įsteigtas ir specialus žuvininkystės rėmimo fondas. Dabar toks fondas buvo tik prie Aplinkos ministerijos.

Į naująjį fondą bus pervedami ir pinigai, gauti sumokėjus baudas už žuvininkystės pažeidimus, parduotus konfiskuotus neteisėtos žvejybos įrankius, įmonių žuvininkystei padarytos žalos lėšos.

V.Petkus teigė, kad žuvininkystę Baltijos jūroje kontroliuojantys inspektoriai per metus skiria baudų maždaug už 30 tūkst. litų.

Į fondą surinkti pinigai bus skirti žuvų ištekliams atkurti ir išlaikyti, taip pat aprūpinti inspektorius įvairiais prietaisais ir medžiagomis. Dalį tų pinigų numatyta skirti ir įvairioms mokymo priemonėms, konkursams rengti ir žvejybos tradicijoms skatinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.