Turistai – Nidos nelaisvėje

Atšilus orams Nida šluojasi poilsiautojų pinigus, tačiau svečius namo išlydi nedraugiškai. Paskutinis autobusas į Smiltynę išvyksta dar nesutemus.

Važiuoja žiemos grafiku

Ne visi panorę aplankyti Kuršių neriją ten vyksta nuosavu automobiliu. Tačiau už ekologiją kovojantis išskirtinis Lietuvos kampelis greitai nepaliks keliautojams kitos išeities, nes susisiekimas viešuoju transportu čia itin kebli problema.

Ilgąjį savaitgalį Nidą užplūdę žmonės buvo nemaloniai nustebinti, kad maršrutinis transportas čia vis dar kursuoja žiemos grafiku, o paskutinis autobusas į Smiltynę išvyksta 20 valandą.

Jį pražiopsojusiems lieka vienintelė išeitis – pasiekti keltą sėdus į taksi automobilį. Nidos autobusų stoties darbuotoja Liuda Gakienė negalėjo pasakyti, kiek kainuotų tokia paslauga. Pasak moters, nėra ir šimtaprocentinės garantijos, kad taksi automobilį pavyktų rasti kada tik užsigeidus.

Per dieną – 7 reisai

L.Gakienė galėjo tik spėlioti, kada autobusai iš Nidos pradės kursuoti vasaros grafiku. Konkrečių pažadų nedalino ir keleivius vežančios Ernesto Zinkevičiaus individualios įmonės direktorė Rita Zinkevičienė.

„Viskas priklausys nuo žmonių srautų. Kol kas pasiūlyti papildomų reisų mūsų įmonei būtų nenaudinga”, – teigė moteris.

Kol kas iki perkėlos žmonės vežami aštuonis kartus per dieną. Pirmoje jos pusėje autobusai kursuoja kas valandą ar dvi. Situacija popiet visai liūdna, nes tėra trys reisai – 14, 17 ir 20 valandą.

Vasarą kelionės brangs

Anot R.Zinkevičienės, tvarkaraštis turbūt bus pakoreguotas birželio viduryje. „Autobusai važinės dažniau, atsiras papildomų reisų vėlesniu paros metu. Vasarą tikrai bus galimybė iš Nidos į Smiltynę išvykti 22 valandą”, – tikino įmonės direktorė.

Ji neslėpė, kad turistams teks plačiau atverti pinigines.

Neringos miesto savivaldybės taryba šeštadienį svarstys, ar leisti vežėjams didinti tarifus. Jie nebuvo keisti jau ketverius metus.

„Ketinama leisti tarifus didinti iki 20 centų už vieną kilometrą. Kelionė iš Nidos į Smiltynę pabrangtų nuo 7 iki 8,5 ar 9 litų. Kaina 10 litų turbūt nesiektų”, – sakė Neringos miesto savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

Naujos kainos turėtų įsigalioti nuo gegužės vidurio arba birželį.

Valdininkas pabrėžė, kad savivaldybė negali spausti vežėjų įmonės, kad ši jau dabar pasiūlytų daugiau autobusų reisų, tačiau numatomo posėdžio metu ketinama iškelti klausimą dėl geresnio susisiekimo organizavimo poilsio ir švenčių dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.