Lietuvoje vadovų atlyginimai 7 kartus didesni nei eilinių darbuotojų

Lietuvoje vadovų atlyginimai pernai 7 kartus lenkė eilinių darbuotojų darbo užmokestį – pagal šį rodiklį Lietuva užima 19 vietą tarp 61 šalies.
Geriausia padėtis buvo Norvegijoje, Kanadoje ir Šveicarijoje, kurios užima atitinkamai 61-59 vietas ir kur atlyginimai skyrėsi atitinkamai 2,3 ir po 2,6 karto.

Aukštesnėse pozicijose nei Lietuva buvo Latvija ir Estija, kur vadovų ir eilinių darbuotojų atlyginimai skyrėsi atitinkamai 5,4 ir 4,7 karto, rodo tarptautinės konsultacijų įmonės „Hay Group” atliktas darbo užmokesčio tyrimas.

Palyginti su 2006 metais atlikto tyrimo duomenimis, pernai Lietuvoje skirtumas tarp vadovų ir darbuotojų atlygimo padidėjo – šalis pakilo viena pozicija iš 20 į 19 vietą, Latvija – nukrito iš 31 į 30 vietą, o Estija – nukrito 8 pozicijomis iki 35 vietos.

Didžiausias skirtumas tarp vadovų ir darbuotojų atlyginimo pernai buvo Kinijoje, Tailande ir Vietname – ten atlyginimai skyrėsi atitinkamai 11,8, 10,7 ir 9,8 karto.

Panašiose pozicijose, kaip Lietuva, pernai buvo Turkija (18 vieta) ir Ukraina (20 vieta).

Kaimyninė Lenkija pernai buvo 9 pozicijoje – ten atlyginimai skyrėsi 9,1 karto, Rusija – 10 vietoje (skyrėsi 8,7 karto).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvoje vadovų atlyginimai 7 kartus didesni nei eilinių darbuotojų"

  1. www

    Čia išaiškėja LR vyriausybės tikrasis požiūris į viduriniuosios klasės sukūrimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.