Europoje prasidėjo ralio kroso kovos

Sekmadienį Portugalijoje, Louzados trasoje, prasidėjo Europos automobilių ralio kroso 2008 m. čempionato, kurį sudaro 11 etapų, varžybos. Jose dalyvauja ir du Lietuvos atstovai – pernykštis šių pirmenybių bronzos medalio laimėtojas Plungės ASK „Ketore tekene” atstovas aštuoniolikmetis Martynas Padgurskis ir tauragiškis Linas Norkus.

M.Padgurskio pasirengimas čempionatui ar puoselėjami su juo susiję planai niekam nebuvo paslaptis, o L.Norkaus debiutas Senojo žemyno pirmenybėse tapo malonia staigmena. Kaip ir pernai, M.Padgurskis varžosi antrajame divizione, o L.Norkus nutarė išbandyti laimę pirmajame.

Kokios didelės plungiškio ambicijos, parodė jau pirmos bandomosios varžybos – vaikinas buvo trečias. Deja, paskui įvykiai Martynui klostėsi itin nepalankiai – per treniruotes iš po ratų išlėkęs akmuo nutraukė lietuvio vairuojamo „Renault Clio Sport RS” generatoriaus diržą, o jo atplaišos sugadino ir varomąjį diržą.

„Tačiau didžiausias apmaudas komandą apėmė išardžius mašinos variklį, – viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus” pasakojo lenktynininko tėvas ir treneris Dainius Padgurskis. – Trūkęs varomasis velenas sulankstė visus 16 vožtuvų, o atsargų turėjime tik 12. Todėl neliko nieko kita, kaip ieškoti, kur nupirkti naują variklį, ir po bemiegės nakties laukti Martyno pirmo starto šiais metais.”

Startavęs ne iš geriausios pozicijos M.Padgurskis finalinio važiavimo finišo liniją kirto penktas ir iškovojo 12 įskaitos taškų, jie čempionato pabaigoje gali būti labai brangūs. Šiame etape nugalėjo „Hondą Civic Type-R” vairuojantis 2007 m. čempionas čekas Tomášas Kotekas, pranokęs lenktynių arenos šeimininką Luisą Monteiro („Renault Clio III R”) ir praėjusių metų vicečempioną savo tautietį Romaną Častoralą („Opel Astra OPC”).

Pirmajame divizione besivaržantis pirmenybių debiutantas L.Norkus, vairuojantis „Ford Focusą”, užėmė 15 vietą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.