Skrydžiai – nežinioje

Artėjantį vasaros sezoną Palangos oro uostas pasitinka vis dar tikėdamasis naujų oro maršrutų starto.

Prieš metus buvo kalbama, kad šiemet bus atnaujinti skrydžiai į Vilnių bei Maskvą, taip pat turėjo startuoti naujas maršrutas Palanga – Kaliningradas. Rusijos piliečiams patogiausio būdo pasiekti Lietuvos pajūrį dar teks palaukti, o skrydžiai į Vilnių gali prasidėti jau šią vasarą. „Viena Rusijos skrydžių kompanija svarsto maršrutų Palanga – Maskva bei Palanga – Kaliningradas galimybes, tačiau kada šie skrydžiai prasidės, sunku pasakyti”, – kalbėjo oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas.

Šiuo metu iš Palangos siūloma skristi į Londoną, Dubliną ir Antaliją. Bendrovės „airBaltic” viceprezidentas ir Lietuvos atstovybės vadovas Tadas Vizgirda teigė, kad reguliarūs skrydžiai iš Vilniaus į Palangą prasidės, kai pavyks gauti laisvą orlaivį.

Planuojama, kad iš sostinės į kurortą lėktuvas skris du arba tris kartus per dieną. „Organizuoti skrydžius tik vienąkart per dieną neverta. Keleiviai tikrai nelauks, jie rinksis kelionę automobiliu”, – teigė T.Vizgirda.

Skrydis iš Palangos į sostinę truktų apie 40–50 minučių. „Brangstant degalams kaip alternatyvą bandysime siūlyti keliauti lėktuvu, bet konkrečių kainų nurodyti dar negalime”, – teigė „airBaltic” viceprezidentas.

Šio skrydžio paskirtis būtų ne turistų, skubančių į pajūrį, aptarnavimas, o jungtis tarp Vilniaus ir Palangos oro uostų.

Tokia sistema taikoma Liepojos oro uostui – iš čia reguliariai skraidoma į Rygą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.