Dėl tualetų – detektyvas

Klaipėdiečiai miesto centre greitai galės naudotis nauju, moderniu, automatiniu viešuoju tualetu. Tačiau uostamiesčio valdininkai nenoriai dalijasi informacija apie šį statinį.

Kalbėtis nepanoro

Dienraštis „Klaipėda” pradėjęs domėtis naujuoju tualetu, pastatytu K.Donelaičio gatvėje prie Skulptūrų parko, ir kitais miesto viešaisiais tualetais atsimušė lyg į sieną.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, kuriai geriausiai žinoma informacija, kiek ir kokiose vietose yra šios paskirties statinių, vakar atsisakė ją pateikti.

Valdininkė pareiškė, jog yra labai užsiėmusi ir neturi laiko kalbėti. Žurnalistei pasakius, jog gali paskambinti ir vėliau, I.Šakalienė atšovė: „Aš išvis neprivalau su jumis kalbėti telefonu”.

Kainavo pusę milijono litų

Dienraščiui „Klaipėda” ieškoti informacijos apie viešuosius miesto tualetus teko kitais keliais.

Pagelbėti stengėsi savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė.

Kalbėti su žurnalistais nepanorusi I.Šakalienė per ją pateikė informaciją raštu.

Valdininkė aiškino, jog K.Donelaičio gatvėje prie Skulptūrų parko pastatytu viešuoju tualetu klaipėdiečiai ir miesto svečiai dar negali naudotis. Jis baigiamas rengti.

Naujajame viešajame tualete bus sumontuota automatinė įranga, padėta visų būtinų higienos priemonių – popierinių rankšluosčių, muilo.

Statinys miestui kainavo 518 tūkst. 800 litų. Tokių viešųjų tualetų uostamiestyje bus du.

Vienas, įrengtas daugiau nei prieš metus, jau stovi Žvejų gatvėje prie Senosios perkėlos. Šis statinys kainavo 351 tūkst. 640 litų. Specialistų teigimu, K.Donelaičio gatvėje rengiamas tualetas brangesnis, nes yra modernesnis ir naujesnis nei pirmasis.

Nepraslysta pro vandalų akis

Iš viso mieste yra 17 viešųjų tualetų ir 30 biotualetų. Pastarieji dažniausiai stovi galinėse autobusų stotelėse.

Dažnai ant viešųjų miesto tualetų savo įsiūtį išlieja vandalai. Bene labiausiai nuo jų nukenčia kilnojamieji biotualetai. Pernai 32 šie įrenginiai buvo visiškai suniokoti – nuversti, sulaužyti ir sudeginti. Sunaikinto turto vertė siekė 38 tūkst. litų.

Vandalai „pamėgo” ir automatinį tualetą Žvejų gatvėje. Jo remonto išlaidos pernai sudarė 15,4 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.