Motinoms – internete „skintos” gėlės

Dideli atstumai tarp motinų ir vaikų, šiems nesutrukdo Motinos dienos proga nupirkti gėlių. Tačiau vis dažniau svetur esančių ar tik kitame mieste gyvenančių atžalų gėles motinoms įteikia ne jie patys, o kurjeriai.

Užsakant gėles per internetą, jos kainuoja maždaug tiek pat, kiek ir parduotuvėse ar turguje – nuo kelių iki dešimties litų už žiedą. Papildomai reikia sumokėti už pristatymą, kurio kaina gali skirtis nelygu atstumas. Vidutinė suma, už kurią siunčiamos gėlės, yra apie 100 litų.

Pasveikina per atstumą.
Ispanijoje gyvenanti ir dirbanti Lina Radauskaitė praėjusiais metais per internetą užsakiusi gėles mamai, tokiu pat būdu ketina ją nudžiuginti ir šiemet per Motinos dieną.

„Pernai siunčiau rožes, už kurias kartu su pristatymo išlaidomis sumokėjau 50 eurų. Lietuvoje mano mama gyvena atokiame kaimelyje prie Trakų. Tą vietą pirmą kartą vykstant rasti tikrai nelengva. Labai nustebau, kai sužinojau, kad kurjeris su gėlėmis ne tik nepasiklydo, bet ir pristatė jas tiksliai mano prašytu laiku”, – atsimena L.Radauskaitė. Ji priduria, kad ir šiais metais gėles jos mamai vėl įteiks kurjeriai.

„Siųsti gėles užsakius jas internetu yra populiaru ne tik tarp lietuvių, bet ir kitų emigrantų, – sako Norvegijoje gyvenantis Aurimas Maciulevičius. – Norėtųsi, žinoma, tokia proga atvažiuoti ir pačiam pasveikinti brangiausią žmogų, bet aš, kaip ir daugelis kitų išvykusiųjų, tokios prabangos sau leisti nelabai galiu. Todėl vieni siunčiame gėles, kiti – dovanas ir taip leidžiame užsidirbti šių paslaugų teikėjams”, – kalbėjo pašnekovas.

Užsako naktimis

Galimybe užsisakyti dovanas per internetą, anot gėlių pristatymo paslaugas teikiančios įmonės „Tarp gėlių” komercijos direktoriaus Aido Gaidžio, aktyviai naudojasi išeiviai, daugiausia gėlių užsakoma prieš moterims skirtas dienas.

„Tokios šventės kaip Motinos diena ar Moters diena yra nepalyginamos, tarkime, su valstybinėmis šventėmis”, – išskirtinį aktyvumą per tokias šventes pabrėžė pašnekovas. Jis pasakojo, kad užsakymai iš užsienio pasipila vakare, kai žmonės grįžta iš darbo, užsakinėjama ir vėlyvu metu, net ir 1-2 valandą nakties. „Emigrantai planuoja laiką ir užsakinėja likus porai savaičių iki šventės. Tuo tarpu čia gyvenantys lietuviai užsakymą pateikia dažniausiai paskutinę minutę”, – pasakojo A.Gaidys.

Daugiausia užsakymų, pasak jo, išvykę lietuviai pateikia iš Airijos, Anglijos, Vokietijos, taip pat populiaru tokiu būdu siųsti sveikinimus ir iš vieno šalies miesto į kitą.

Pašnekovas sako, kad gėlės visada šiek tiek pabrangsta prieš šventes, mat padidėja jų paklausa.

Per dieną – 100 užsakymų

Gėlių pristatymo paslaugų teikėjai sako, kad per visus metus iš kitose šalyse gyvenančių lietuvių užsakymų daugiausia sulaukiama Motinos dienos proga.

Didesnis užsakymų srautas, anot pristatymo paslaugas teikiančios „Interflora” darbuotojos, jau juntamas daugiau nei savaitę. „Per dieną šiuo metu sulaukiame daugiau nei 100 užsakymų”, – minėjo pašnekovė.

Jos žodžiais, nemažai užsakymų sulaukiama ne tik iš Airijos, bet ir iš Skandinavijos šalių ar JAV. Pašnekovė teigė, kad ne tik šia proga, bet visus metus didžiausią dalį užsakymų sudaro užsakymai iš užsienio.

Ji sakė pastebėjusi, jog švenčių dienomis užsakymų šalies viduje būna mažiau, palyginti su kitomis dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.