Vokietijoje mirė dviejų pasikėsinimų į Hitlerį dalyvis

Eidamas 91-uosius metus Vokietijoje mirė Philippas von Boeselageris (Filipas fon Bezelageris), paskutinis nepavykusio pasikėsinimo į Adolfą Hitlerį 1944 metais dalyvis.
Agentūros turima informacija, buvęs Vokietijos armijos karininkas dalyvavo keliuose pasikėsinimuose į Hitlerį. Ph. von Boeselageris ir dar aštuoni karininkai rengėsi nušauti Hitlerį ir SS vadą Heinrichą Himlerį šiems atvykus į Rytų frontą 1943 metų kovą. Tačiau sužinojus, kad Himleris į frontą nevažiuos, šio plano atsisakyta.

Pasikėsinimas prieš Hitlerį 1944 metų liepos 20 dieną nenusisekė. Sąmokslininkai padėjo portfelį su sprogmenimis po fiurerio stalu jo būstinėje, tačiau sprogimo metu Hitleris buvo tik sužeistas.

Vilko irštva (vok. Wolfsschanze) buvo vadinamas įtvirtintas Hitlerio bunkeris tuometiniuose Rytprūsiuose, iš kurio Antrojo pasaulinio karo metais Hitleris vadovavo Vokietijos ginkluotosioms pajėgoms. Bunkeris yra dabartinėje Lenkijos teritorijoje, netoli Kentšyno (lenk. Kętrzyn, vok. Rastenburg) miestelio. Ši Rytprūsių dalis 1945 metais atiteko Lenkijos Liaudies Respublikai.

Kaip praneša DPA, Ph.von Boeselageris taip ir nebuvo sučiuptas, nes nė vienas iš suimtųjų jo neišdavė. Pats karininkas ne kartą yra sakęs, jog labiausiai savo gyvenime gailisi, kad buvo atšauktas 1943 metais prieš Hitlerį planuotas pasikėsinimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Vokietijoje mirė dviejų pasikėsinimų į Hitlerį dalyvis"

  1. Lt

    Geras zmogus tas Hitleris buvo bent babajus ir juodzius butu isnaikines 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.