„Formulė-1” priminė bulių kautynes

Lenktynės Ispanijoje vyko su koridos elementais – sportininkai žiūrovų nedžiugino lenktyniaudami, tačiau kelios pilotų kovos baigėsi įspūdingomis avarijomis. Tik šios lenktynininkų nesėkmės įnešė veiksmo į itin monotoniškas varžybas.

Pirmoji staigmena paaiškėjo dar šeštadienio popietę. Šiemet gerais rezultatais nepasižyminčios „Renault” ekipos lenktynininkas ispanas Fernando Alonso kvalifikacijos rungtyje pasirodė netikėtai gerai ir, dideliam tautiečių džiaugsmui, lenktynes pradėjo iš antrosios starto pozicijos, apsuptas „Ferrari” lenktynininkų – Kimi Raikkoneno pirmoje pozicijoje ir Felipe Massos trečioje. Tačiau vos užsidegus žaliam šviesoforo signalui ir lenktynėms prasidėjus F.Massa aplenkė prastai startavusį ispaną. „Mclaren” lyderis Lewisas Hamiltonas irgi netruko pasinaudoti savo varžovo Roberto Kubicos iš „BMW-Sauber” klaida ir pakilo iš penktosios vietos į ketvirtąją.

Chaotiškos avarijos.
Starto priekyje sportininkai netrukus išsirikiavo vienas paskui kitą, o du paskutiniai – „Force Indios” lenktynininkas Adrianas Sutilas ir „Red Bull” atstovas Davidas Coulthardas – važiuodami nepasidalijo trasos. Jų bolidai susilietė, A.Sutilas ėmė slysti, o nebeturėjęs kur trauktis „Toro Rosso” lenktynininkas Sebastianas Vettelis trenkėsi į „Force Indios” bolidą. Trasoje iš karto pasirodė saugos automobilis, ir kol trasa buvo valoma nuo nuolaužų, lenktynininkai apsuko keletą ratų nesivaržydami.

Netrukus nesėkmė ištiko ir „Renault” lenktynininką Nelsoną Piquet. Jis išslydo toli už trasos ribų ir, nors sugebėjo grįžti, bandydamas lenkti „Toro Rosso” pilotą Sebastieną Bourdais susidūrė su savo varžovu. Abiem sportininkams lenktynės tuo ir pasibaigė.

Besibaigiant pirmai lenktynių daliai netikėtai iš trasos išlėkė „Mclaren” pilotas Heikkis Kovalainenas. Skilo ratlankis, todėl staiga nusmuko padanga, lenktynininkas nesuvaldė kone 220 km/h greičiu skriejančio bolido ir rėžėsi į apsauginį padangų barjerą. Į trasą iškart išvažiavo ir saugos, ir medikų automobilis. Iš nuolaužų išlaisvintas lenktynininkas pamojavo žiūrovams, parodydamas, kad yra sąmoningas, bet medikai jį tučtuojau išgabeno į Barselonos ligoninę. Po tyrimų paaiškėjo, kad H.Kovalainenas sunkių traumų nepatyrė, taigi tikriausiai per kitas lenktynes vėl sės prie bolido vairo.

Lyderius ištiko nesėkmės

Kol visas dėmesys buvo nukreiptas į H.Kovalaineno avariją, nukentėjo tuo metu lenktynių lyderis „BMW-Sauber” pilotas Nickas Heidfeldas. Nors saugos automobiliui esant trasoje draudžiama sukti į techninės pagalbos zoną, jis buvo priverstas pasipildyti degalų. Už tai lenktynininkas buvo nubaustas 10 sekundžių priverstinio sustojimo bauda ir nusirito į rikiuotės pabaigą.

Saugos automobiliui pasitraukus lenktynės vyko toliau, tačiau kovos buvo mažai. Sukant 35 ratą netikėtai sugedo F.Alonso bolidas. Po kurio laiko sugedo ir „Williams” atstovo Nico Rosbergo mašinos variklis. Iki tol puikiai važiavusiam lenktynininkui varžybos taip pat baigėsi.

Lenktynių pabaigą paįvairino dar vienas incidentas. „Toyotos” pilotas Timo Glockas užtikrintai bandė lenkti D.Coulthardą, tačiau automobiliai susilietė, T.Glockas neteko priekinio sparno, o „Red Bull” automobiliui buvo pradurta padanga.

Dviguba „Ferrari” pergalė

Lenktynėse triumfavo „Ferrari” komanda, K.Raikkonenas ir F.Massa atitinkamai užėmė pirmąsias dvi vietas. Trečias finišo liniją kirto Lewisas Hamiltonas iš „McLaren”. Nugalėtojai savo vietų nebuvo užleidę nuo pat varžybų pradžios, o likusius taškus pelnę pilotai pasižymėjo tik tuo, jog stabiliai ir ramiai važiavo. R.Kubica šį kartą finišavo ketvirtas, „Red Bull” lenktynininkas Markas Webberis užėmė penktąją vietą. Šeštas finišavęs „Hondos” atstovas Jensonas Buttonas pelnė pirmuosius komandos taškus šį sezoną, o septintąją ir aštuntąją vietas pasidalijo atitinkamai „Williams” pilotas Kazuki Nakajima ir „Toyotos” lenktynininkas Jarno Trulli.

Čempionato lyderio pozicijas dar labiau sustiprino K.Raikkonenas. Jis iš viso jau turi surinkęs 29 taškus ir antrojoje vietoje esantį L.Hamiltoną lenkia 9 taškų persvara. Konstruktorių įskaitos lydere tapo „Ferrari” – bolidas aplenkė šioje pozicijoje buvusią „BMW-Sauber”. Dabar ekipas skiria 12 taškų.

Penktasis „Formulės-1” čempionato etapas vyks gegužės 11 dieną Turkijoje, Stambulo trasoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.