Krūtų tyrimų laboratorija su ratais

Rūpintis sveikata moteris ragina ne tik medikai, bet ir vaikai. 250-yje Lietuvos mokyklų moksleiviai skatinami rašyti laiškus mamoms ir paraginti pasitikrinti dėl krūties vėžio. Su laišku vaikai įteiks ir gydymo įstaigų, kur galima tai padaryti, adresus.

Atokesnių rajonų gyventojas nuo gegužės vidurio lankys projekto „Nedelsk!” autobusiukas su „Rožinio kaspino” ženklu. Juo onkologų komanda važinėja jau šešerius metus ir per šį laiką patikrino daugiau nei 33 tūkst. moterų. Beveik 400 jų buvo nustatytas krūties vėžys. Kitoms medikai padėjo išsklaidyti nuogąstavimus dėl pakitimų krūtyse.

Šiemet „Rožinio kaspino” akcijos autobusiukas aplankys daugiau nei 120 miestų ir miestelių. Gydytojų komanda atėjusias moteris konsultuos ir krūtis tikrins nemokamai. Medikai prašo miestiečių padrąsinti pažįstamas moteris, gyvenančias rajone, nepraeiti pro „Nedelsk!” autobusiuką.

Gydytojai primena, kad krūties vėžys yra klastinga liga, nes ja susirgus nejuntama jokių simptomų. Norint šiai ligai užbėgti už akių, būtina nuolat tikrintis profilaktiškai.

Nuo 16 metų moterų krūtis ginekologas privalo tikrinti kas dvejus metus. Peržengus 35 metų ribą krūtis patartina tikrintis kasmet.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

4 atsiliepimai į "Krūtų tyrimų laboratorija su ratais"

  1. tima

    Labai norėčiau sužinoti grafiką kada kur ir kokiu laiku apsilankys laboratorija miestuose ir miesteliuose ? 🙄

  2. Nijole

    Puiku ,kad mūsų medikai ragina rūpintis sveikata.Man ginekologė liepė taip pat pasitikriti,nes man jau 43-ji m,o ir mamai yra amputuota krūtis ir ji turi III st.vėzį.Man teko nuo sausio mėn.iki balandzio 30d. skambinti į Naujamiesčio polikliniką ir per tiek laiko gavau talonėlį birželio 28d.Ar manote tai juokiga?Aš jau būčiau numojus į tai ranką,bet dėka atsakomybės savo dukrai gal sulauksiu patikrinimo.

  3. Zita

    Dziaugiuosi kad bus suteikta okia galimybe.As pati jau karta tikrinausi,rado,o paskui sekmingai isoperavo.Sekmes visoms moterims ir autobusiuko ekipazui.

  4. Lina

    labai dziaugiusiu kad rozinis kaspinas atvazius ir pas mus 😛

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.