Ugniagesiai teisinasi dėl girtavimo

Kretingos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje – sujudimas. Ugniagesiai aptarinėja skandalingą įvykį, kai praėjusį šeštadienį keturi budėję kolegos girti bandė gesinti gaisrą.
Tarnybos metu girtavusiems gaisrininkams piktų žodžių negaili jų kolegos, nes buvo vidurnaktį pakelti iš lovų ir turėjo skubiai važiuoti į gaisravietę, rašo „Lietuvos rytas”.

Rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintaras Bruzdeilinas sakė neįsivaizduojantis, kodėl patyrę ugniagesiai taip pasielgė: „Vairuotojas Kostas Petrauskas tarnyboje dirba 33 metus. Pamainos vado pareigas ėjęs Kazimieras Drungilas turi 25 metų ugniagesio stažą. Per tą laiką jie nebuvo užtikti išgėrę tarnybos metu”.

Gaisrinę mašiną vairavusiam K.Petrauskui alkoholio matuokliu buvo nustatytas sunkus girtumas – 2,56 promilės alkoholio. K.Drungilas pripūtė daugiau nei vieną promilę. Dėl kitų dviejų gėrusių ugniagesių iš medikų negauta kraujo tyrimo rezultatų.Viršininkas vylėsi, kad gaisrininkams gali būti nustatytas mažesnis girtumo laipsnis, nei jie pripūtė į alkoholio matuoklį.

„Gal ką tik išgėrę pūtė, todėl ir tiek daug promilių iš karto galėjo būti užfiksuota”, – svarstė G.Bruzdeilinas.

Nuo tarnybos nušalinti ugniagesiai į darbą turi ateiti trečiadienį. Tada iš jų bus paimti pasiaiškinimai. Tarnybos viršininkas sakė su kai kuriais pavaldiniais jau kalbėjęs telefonu.

„Bando teisintis kaip vaikai. Vienas gėręs todėl, kad tą dieną jam kraujavo nulūžęs dantis, kitas taip galvos skausmą gydęs”, – pasakojo G.Bruzdeilinas.

Pasak dienraščio, kol kas nepavyko išsiaiškinti, kur ir kada ugniagesiai pradėjo girtauti. Dieną šiuos ugniagesius tikrino viršininko pavaduotojas – visi buvo blaivūs. Tarnybinėse patalpose tuščių butelių viršininkai nerado.

Jeigu medikai patvirtins ugniagesių girtumą, tarnybos viršininkas pažadėjo, kad juos visus atleis iš darbo.

Tačiau G.Bruzdeilinas neslėpė, kad iš karto netekus keturių ugniagesių dirbti bus sunkiau. Šiuo metu tarnyboje, kurioje yra 24 ugniagesiai, dar trūksta trijų žmonių.

„Kol vietoj atleistųjų nepriimsime naujų žmonių, likusiems vyrams teks mažinti laisvų dienų skaičių”, – sakė viršininkas.

Patys prasižengėliai nepareiškė noro išeiti iš tarnybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.