Penzos atsiskyrėliai sulaukė Velykų, bet liko po žeme

Velykų rytas nepakeitė Penzos srities Bekovo rajone esančioje žeminėje užsidariusių žmonių gyvenimo, nors balandžio 27-ąją jie buvo žadėję ją apleisti.
„Ten viskas po senovei. Jokių signalų, kad atsiskyrėliai šiandien galėtų išeiti”, – pranešė Penzos srities vicegubernatorius Olegas Melničenka. Jis priminė, kad po žeme likę žmonės ortodoksų Velykų neminėjo kaip dienos, kuomet jie išeis į dienos šviesą. „Šią datą nurodė anksčiau iš olos išėjęs Vitalijus Nedogonas”, – sakė pareigūnas.

Jis taip pat pažymėjo, kad prie žeminės nuo pat ryto yra Bekovo rajono administracijos vadovas Vladimiras Provorotovas. Pasak O.Melničenkos, vietos valdžia turi rūpesčių dėl spaudos dėmesio – prie atsiskyrėlių buveinės susirinkę apie 80 korespondentų.

35 atsiskyrėliai žeminėje lindėjo nuo 2007 metų lapkričio, kur jie laukė pasaulio pabaigos, kuri anot jų, ateis gegužę.

Žmonės grasino susideginti, jeigu bus pamėginta juos jėga išvesti iš žeminės. Pradėjus tirpti sniegui, vanduo paplovė žeminės atramas, ir daug atsiskyrėlių iš jos išėjo.

Penkios Baltarusijos gyventojos, buvusios tarp atsiskyrėlių, grįžo į tėvynę. Trys jų gyvena Bresto srityje, dvi – Mogiliovo.

Šiuo metu po žeme liko 11 atsiskyrėlių. Vienas iš slėptuvę apleidusių sektantų, V.Nedogonas, papasakojo, kad ten būnant mirė du žmonės. Jo žodžiai kol kas nepatvirtinti.

Bendruomenės, kuri vadina save Tikrąja Rusų Ortodoksų Bažnyčia, nariai įsitikinę, kad 2008 metų gegužę ateis pasaulio pabaiga.

Bendruomenės lyderis Piotras Kuznecovas, kuris vadina save tėvu Piotru, pats nebuvo išėjęs į žeminę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.