Po finalo – santūrus čempionių džiaugsmas

Sekmadienį Vilniaus TEO krepšininkės devintą kartą iš eilės apgynė Baltijos moterų krepšinio lygos čempionių titulą, o ketvirtadienį iškovojo ir devintą iš eilės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) nugalėtojų taurę. LKMK finalo varžybų seriją su Kauno „Laisve” vilnietės laimėjo 3:0.

Per trečiąsias LMKL finalo rungtynes TEO namie iškovojo pergalę 78:63 (16:13, 21:14, 23:15, 18:21).

S.Valužytės skrydis.
Įspūdingai per paskutinį sezono mačą žaidė TEO gynėja Sandra Valužytė. Ji pelnė 26 taškus, atkovojo 9 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus bei surinko 38 naudingumo balus. TEO įžaidėja Rima Valentienė, pataikiusi net 5 tritaškius metimus, pelnė 19 taškų. Gintarės Petronytės sąskaitoje – 14 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai. Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Jelena Gogija pelnė po 6 taškus, Aušra Bimbaitė – 5, Šarūnė Jasiunskaitė – 2. Po septynerių metų pertraukos į finalą patekusiai Kauno ekipai Sandra Čižauskienė surinko 17 taškų, Ilona Nikonovaitė (7 atk. kam.) ir Jolanta Marmienė – po 13, Jovita Jutelytė (6 atk. kam.) – 6, Asta Daujadienė ir Laura Puplauskaitė – po 4, Birutė Brovkienė ir Jolanta Vilutytė – po 3.

Pirmąsias dvejas finalo serijos rungtynes su „Laisve” vilnietės laimėjo akivaizdžia persvara: Vilniuje – 87:58, Kaune – 90:77.

Tapusios čempionėmis TEO krepšininkės per daug nedžiūgavo. „Šiandien buvo tik formalumas, – sakė LŽ jau pernai iš krepšinio ketinusi pasitraukti, tačiau dar metus TEO ekipai padėti sutikusi J.Štreimikytė-Virbickienė. – Norėjome, kad finalas būtų labiau intriguojantis, tačiau šiandien situacija tokia – nei žiūrovams įdomu, nei mums. Sunkiai iškovota pergalė būtų buvusi daug malonesnė.”

Tačiau Jurgita konkrečiai neatsakė, ar po šio sezono jau tikrai baigs krepšininkės karjerą.

Klubo ateitis miglota

Drabužinėje krepšininkės su treneriais gurkšnojo klubo vadovų atneštą šampaną. TEO strategas Rūtenis Paulauskas pabrėžė, jog tapusi Baltijos lygos čempione komanda džiaugėsi labiau.

„Žaidėjai ir treneriai medalius vertina ne todėl, kad jie gražūs, o dėl to, kaip iškovoti, – „Lietuvos žinioms” sakė penkis mėnesius TEO ekipai vadovaujantis R.Paulauskas. – LMKL finale mūsiškės buvo favoritės. Jos rungtyniavo atsipalaidavusios, kai kuriais momentais net vertė save žaisti. Tai tik dar viena pergalė. Laimėję Baltijos lygą džiaugėmės labiau, nes teko žaisti su Eurolygos komanda – Rygos TTT.”

R.Paulauskas neslėpė, kad ateityje norėtų grįžti į vyrų klubą, tačiau dar neketina trauktis iš moterų krepšinio. „Noriu, kad liktų komandos branduolys, – mintimis į kitą sezoną nuklydo treneris. – Man neramu dėl klubo ateities – nežinau, kas bus kitą sezoną. Galbūt į ekipą atėjau ne geriausiu laiku ir atlikau tik dalį darbo. Nenoriu kas sezoną bėgioti iš vieno klubo į kitą. Norėčiau dar padirbėti TEO komandoje.”

Tikslą pasiekė

Vicečempione tapusios „Laisvės” vyriausiasis treneris Andrius Kuliešius sakė, kad jie patenkinti, nes įgyvendino tikslą – užėmė antrąją vietą. „Pabodo trečioji pozicija. Šį sezoną demonstravome komandinį žaidimą. Tikėjausi, kad finale auklėtinės rungtyniaus garbingiau. Bet sunku uždegti žaidėjas, kurios jau žino, kad liks antros.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.