Paradui vadovauja V.Alekna

Kasmet sostinėje balandžio mėnesį rengiamose Vilniaus miesto ilgų metimų pirmenybėse tradiciškai gerai pasirodė vienas tituluočiausių pasaulio disko metikų Virgilijus Alekna. Sezoną jis pradėjo puikiu rezultatu – 68,68 metro.

Taigi metikams dar neįsibėgėjus lietuvis su šiuo rezultatu šį sezoną pasaulyje pirmauja. Už jo rikiuojasi kubietis Yenniferis Frankas Casanasas (66,81 m) ir pasaulio čempionas estas Gerdas Kanteris (65,25 m).

Vilniuje vykusiose varžybose antrąją ir trečiąją vietas užėmę diskininkai rezultatais neprilygo Europos, dukart pasaulio ir dukart olimpiniam čempionui V.Aleknai. Antras likęs Mantas Paliokas įrankį nusviedė tik 47,61 metro. Panašiai skriejo ir trečiąją vietą užėmusio Juozo Baltušniko diskas – 47,15 metro. Tiesa, varžybose nedalyvavo perspektyvus diskininkas iš Kauno Andrius Gudžius.

Baigęs treniruočių stovyklą Lenkijoje V.Alekna tik trumpam užsuko į Lietuvą. Ir ketvirtuoju bandymu užvakar Vilniuje pasiektu rezultatu (68,68 m) V.Alekna liko patenkintas. Pasak jo, sezonui dar neįsibėgėjus tai net labai geras rezultatas.

Pagrindinis V.Aleknos šių metų startas, kaip ir visų pajėgiausių mūsų šalies sportininkų, – Pekino olimpiadoje. Tad jis gerai suplanavo pasirengimo laikotarpį ir tvirtai laikosi grafiko. Kaip jau anksčiau tituluotas atletas yra minėjęs „Lietuvos žinioms”, šiemet jis savęs per daug neapkraus varžybomis. Jau pirmadienį V.Alekna išvyksta į treniruočių stovyklą Ispanijoje. Gegužės pabaigoje jis dalyvaus „Grand Prix” turnyre Olandijoje, o birželio 1 d. – pirmosiose „Aukso lygos” serijos varžybose Berlyne.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.