Kauno jubiliejaus šventės rengėjams – įtarimai dokumentų klastojimu

Kauno savivaldos 600 metų jubiliejaus šventės rengėjai įtariami, kad ieškodami rėmėjų klastojo oficialius dokumentus. Tai „Kauno dienai”
patvirtino ir miesto meras Andrius Kupčinskas.

Gegužės 20 dieną dešimtąjį kartą švenčiamas miesto gimtadienis įtrauktas į Kauno savivaldos 600 metų jubiliejaus šventės renginių sąrašą. Planuojama surengti daug nemokamų renginių, todėl Kauno valdžia raštu kreipėsi į verslininkus prašydama paramos.

Kauno savivaldybės parengtame kreipimesi į verslininkus nurodoma, kad finansinę paramą galima pervesti į savivaldybės sąskaitą. Tik vakar paaiškėjo, kad Kauno kultūros centro direktorius Kęstutis Jackevičius pakoregavo oficialų raštą. Prieš siųsdamas verslininkams prašymą, kurį pasirašė meras, išmetė sakinį, kuriame nurodomas sąskaitos numeris, rašo dienraštis.

„Nežinau, ką ir sakyti. Tai akivaizdus dokumentų klastojimas. Po tokių dalykų kyla klausimas, ar direktorius yra kompetentingas eiti šias pareigas”, – stebėjosi Kauno meras, apie pataisytą laišką sužinojęs iš jį gavusio Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vykdomojo direktoriaus Vaclovo Vytauto Pečatausko.

Anot A.Kupčinsko, iš Kauno kultūros centro kartu su mero pasirašytu raštu buvo išsiųsti ir sutarties su šiuo centru pavyzdžiai. Tai sukėlė įtarimų, kad iš verslininkų gauti pinigai būtų pasiekę ne savivaldybės, o K.Jackevičiaus vadovaujamo centro sąskaitą.

„Taip kompromituojama mero institucija. Direktorius teigė, kad raštą išsiuntė ne jis, tačiau man sunku tuo patikėti”, – teigė A.Kupčinskas.

Galimai apgavystei išaiškėjus, Kauno kultūros centro direktorius trečiadienį buvo skubiai iškviestas pas merą. Po dešimt minučių trukusio pokalbio K.Jackevičius atrodė sutrikęs. Paklaustas, ar jis siuntė minėtą raštą Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijai, direktorius buvo nekalbus.

„Kol kas neturiu ką komentuoti. Ar aš siunčiau tą raštą? Nesiunčiau, mes turime reklamos agentūrą, kuri mums dirba, taip pat dirba mūsų žmonės. Negaliu dabar atsakyti”, – sutrikęs kalbėjo jis.

Pernai Kauno miesto dieną organizavo Kauno kultūros centras, laimėjęs konkursą tai daryti dvejus metus. Savivaldybė pernai šventei skyrė 160 tūkstančių litų, o bendras jos biudžetas viršijo 0,5 mln. litų. Šiemet šventei organizuoti savivaldybė skirs 200 tūkstančių litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.