Buvęs Lenkijos prezidentas Kwasniewskis imasi ekologijos

Buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis (Aleksandras Kvasnevskis) ieško naujos nišos politikoje ir nori pasekti JAV viceprezidento Alo Gore’o (Elo Goro) pėdomis, populiarindamas šūkį „Nešiukšlinti”, rašo dienraštis „Dziennik”.
Po nesėkmingo bandymo remti kairiuosius rinkimų į Seimą metu ir sužlugus kairiųjų ir demokratų koalicijai, buvęs Lenkijos prezidentas nusprendė tapti ekologu ir savo naują sumanymą jau pradėjo įgyvendinti. Praėjusią savaitę jis grįžo iš Antarktidos, kur domėjosi ledynų tirpimo problemomis, be to, rengiasi ekologiniais tikslais apsilankyti Kinijoje ir Indijoje.

Prie savo fondo A.Kwasniewskis planuoja suburti ekologų grupę, kuri teiktų pasiūlymus politikams, kaip gerinti ekologinę situaciją ne tik Lenkijoje, bet ir pasaulyje. Jis norėtų, kad mokyklose būtų mokoma, kaip taupyti vandenį, rūšiuoti atliekas.

Iki šiol ekologija nebuvo eksprezidento prioritetas, todėl kai kurie lenkų politikai ironizuoja: „Nobelio premijos skiriamos už naujas temas ir naujus problemų sprendimus, o tai, kuo domisi A.Kwasniewskis, – nėra nauja”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.