Seimo narys R.Dagys prašo finansų ministro paaiškinimų dėl infliacijos augimo

Seimo biudžeto ir finansų komiteto narys Rimantas Dagys prašo pasiaiškinti finansų ministrą Rimantą Šadžių, kodėl Lietuvoje taip sparčiai auga infliacija ir ką realiai daro valdžia, norėdama infliaciją pažaboti.
Seimo narys, antradienį raštu kreipęsis į R.Šadžių, klausia ministro, kiek vartojimo kainų indeksas Lietuvoje didėja dėl pasaulinių energetikos ir maisto kainų augimo, kokios yra kitos svarbios infliacijos priežastys.

„Dviženklė infliacija kelia socialines įtampas, žmonės nepatenkinti kainų augimu, tačiau ne tik nematome jokių realių valdžios žingsnių infliacijai pažaboti, bet negirdime ir įtikinamesnių paaiškinimų, kodėl kainos kyla taip sparčiai”,- viešai išplatintame rašte teigė R.Dagys.

Suderinta kovo mėnesio infliacija Lietuvoje siekė 1,1 proc., metinė infliacija – 11,4 proc., o vidutinė metinė infliacija siekė 7,4 procento. Statistikos departamentas prognozuoja, kad suderinta mėnesio infliacija balandžio mėnesį sieks 0,8 proc., metinė infliacija – 11,36 proc., o vidutinė metinė infliacija – 7,97 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.