Seimo rūmuose šlitinėjęs socialdemokratas atsiprašė prieš visą parlamentą

Seime praėjusią savaitę, kaip įtariama, nuo alkoholio apsvaigęs ir parlamento koridoriais šlitinėjęs socialdemokratas Gintautas Mikolaitis viešai atsiprašė už savo elgesį prieš visus kolegas bei gali trauktis iš politikos.
„Gerbiami kolegos, aš atsiprašau savo frakcijos ir visų kolegų Seime narių, Lietuvos visuomenės dėl situacijos, kilusios dėl mano veiksmų šių metų balandžio 17 dieną Seimo posėdyje. Nuoširdžiai apgailestauju, pripažįstu, kad mano elgesys buvo nederamas. Suvokiu savo elgesio neigiamas pasekmes, giliai išgyvenu dėl šios negatyvios pamokos sau pačiam, bičiuliams, mano artimiesiems ir prašau žmogiško supratimo bei atleidimo”, – greitakalbe antradienį posėdyje išbėrė G.Mikolaitis.

Atsiprašyti Seimo kolegų už savo elgesį G.Mikolaitį įpareigojo prieš Seimo plenarinį posėdį posėdžiavusi socialdemokratų frakcija.

Be kita ko, G.Mikolaitis praėjusį penktadienį atsistatydino iš Raseinių skyriaus pirmininko pareigų ir galbūt trauksis iš politikos apskritai. Jam taip pat gresia pašalinimas iš socialdemokratų už partijos nario vardo pažeminimą.

Į Seimą G.Mikolaitis buvo išrinktas vienmandatėje Raseinių apygardoje.

G.Mikolaičio elgesį ketvirtadienį svarstys socialdemokratų partijos etikos sargai, o Seimo Etikos ir procedūrų komisija šlitinėjusį parlamentarą tarkuos trečiadienį.

Praėjusį ketvirtadienį premjerui Gediminui Kirkilui pristatant Vyriausybės veiklos ataskaitą, daugiau žurnalistų ir parlamentarų dėmesio sulaukė ne ministrų kabineto vadovas, o G.Mikolaitis, kuris atrodė praradęs orientaciją ir pasimetęs. Todėl parlamentarams teko net du kartus jį išvaryti iš plenarinių posėdžių salės.

Tačiau G.Mikolaitis vėliau raštu kreipėsi į Seimo pirmininką Česlovą Juršėną prašydamas išnagrinėti susidariusią situaciją ir apginti jo, kaip Seimo nario teises, nes, anot įtariamai neblaivaus buvusio parlamentaro, jis iš Seimo posėdžių salės buvo išvarytas dėl jam nežinomų priežasčių.

Jis nepripažįsta, kad buvo neblaivus ir tikina, kad tai nustatė Santariškių klinikų medikai, tačiau nėra įrodymų, jog be kraujo spaudimo nustatymo G.Mikolaičiui būtų buvęs padarytas ir kraujo tyrimas.

Pasipiktinimą kolegos elgesiu jau išsakė premjeras G.Kirkilas ir Seimo vadovas Č.Juršėnas.

2006 metais G.Mikolaitis padarė avariją Raseinių rajone, pabėgo iš įvykio vietos ir pas teisėsaugininkus pasirodė tik rytojaus dieną. Teisėsaugai nepavyko įrodyti, kad Seimo narys avariją padarė neblaivus, nors būta tokių įtarimų. Susitaikius su avarijoje nukentėjusiu asmeniu, G.Mikolaičiui skirta 3000 litų bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.