Apsišaukėlis policininkas – už grotų

Daug kartų teistas alytiškis, apsimetinėdamas kriminalinės policijos pareigūnu, sėkmingai mulkino kontrabandinių cigarečių pardavėjus ir rinko iš jų pinigus.

31 metų alytiškis Rytis Medušauskas apsišaukėlio policininko karjerą baigė už grotų. Alytaus rajono apylinkės teismas jaunam vyrui už sukčiavimą ir valstybės tarnautojo vardo pasisavinimą skyrė 1 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nuteistasis taip pat privalės atlyginti padarytą materialinę žalą nukentėjusiems asmenims. Tai jau šeštasis R.Medušausko teistumas. Anksčiau jis buvo teistas už vagystes, plėšimus bei pareigūno vardo pasisavinimą.

Vyriškis, puikiai žinodamas, kad prekyba kontrabandinėmis cigaretėmis yra nusikaltimas ir tokie prekeiviai įvairiausiais būdais stengiasi išsisukti nuo atsakomybės, nusprendė tuo pasinaudoti.

Iš pažįstamo alytiškio sužinojęs, kas prekiauja kontrabandinėmis cigaretėmis, R.Medušauskas nuėjo į nurodytą butą.

Kad nesukeltų įtarimo ir išgąsčio, apsimetėlis pirmiausia pasiteiravo, ar šeimininkė Danutė Radzevičienė turi parduoti cigarečių. Moteriai atsakius teigiamai, R.Medušauskas išsitraukė lapą, ant kurio buvo užrašas „Kriminalinė policija” ir priklijuota jo nuotrauka. Išsigandusi gresiančių nemalonumų, kontrabandinių cigarečių pardavėja ir karto pasiūlė „policijos pareigūnui” tartis. Išklausinėjęs persigandusią alytiškę, ar ji neturi dar ir netikrų pinigų, apgavikas paliepė atnešti parodyti turimus pinigus. D.Radzevičienė padarė, kaip buvo liepta, ir padavė 420 litų, kuriuos buvo paėmusi namo savininkų bendrijos sąskaitai už stogo remontą apmokėti. Sukalbamas „pareigūnas” už savo gerumą iš alytiškės paėmė dar 30 pakelių cigarečių „Saint George”.

Po kelių dienų, tikriausiai pasibaigus pinigams, R.Medušauskas vėl išsiruošė į „tarnybą”. Jotvingių turgavietėje Algė Zdanevičienė, taip pat prekiaujanti kontrabandinėmis cigaretėmis, „kriminalistui” už administracinio teisės pažeidimo protokolo nesurašymą sumokėjo 300 litų. Beje, pinigų R.Medušauskas iš moters piniginės nepasidrovėjo išsiimti pats. Po poros dienų jis atsibeldė į Sauliaus Šedžio butą ir parodęs „policijos pareigūno” pažymėjimą pareiškė, jog gauta informacija, kad S.Šedys prekiauja kontrabandinėmis cigaretėmis bei padirbtais eurais. Paskui paprašęs, kad buto šeimininkas atneštų atsigerti vandens, čiupo nuo spintelės mobilųjį telefoną ir pabėgo. Alytiškiui buvo padaryta 650 litų žala.

Tą pačią dieną R.Medušauskas apsilankė dar vienų alytiškių bute. Namuose buvo tik nepilnametis vaikinas. Jam „pareigūnas” pareiškė, kad neva bute laikomi netikri pinigai, ir apgaule išviliojo 50 eurų, 2 tūkst. Čekijos kronų, fotoaparatą, tris auksinius žiedus, dvi grandinėles ir pakabutį. Grobio vertė – apie 3 tūkst. litų.

R.Medušauskas „tarnybą” baigė apsilankymu Vilmanto Karkausko bute.

Vėl veikdamas pagal tą pačią schemą, jis pareiškė, jog gautas pranešimas, kad šiame bute superkami netikri pinigai. Tąkart pagrobė 7 tūkst. litų ir 300 Anglijos svarų.

R.Medušauskas buvo teisiamas ir už tai, kad, paprašęs alytiškės Dovilės R. leidimo pasinaudoti mobiliuoju telefonu, jo negrąžino ir padarė moteriai 5 tūkst. litų žalą.

Visus šiuos nusikaltimus R.Medušauskas padarė praėjusiais metais nuo gegužės 23 iki birželio 4 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.