Prancūzai kovos su anoreksija

Prancūzijos politikams kelia nerimą anoreksijos problema. Kovai su šia liga bus pasitelkta žiniasklaida.

Prancūzijos parlamento žemieji rūmai patvirtino precedento neturintį įstatymo projektą, kuris gali paskelbti kriminaliniu nusikaltimu nesveiko liesinimosi propagavimą žiniasklaidoje. Įstatymas skirtas interneto svetainėms, liaupsinančioms atsisakymą valgyti, ir spaudos leidiniams, raginantiems mergaites ir merginas badauti su šūkiu „grožis reikalauja aukų”.

Už didelio kūno svorio netekimo propagavimą dokumentas numato baudą iki 30 tūkst. eurų (104 tūkst. litų) ir laisvės atėmimą iki dvejų metų. Jeigu tokia veika baigtųsi mirtimi, tai teismas įtariamajam galėtų skirti baudą iki 45 tūkst. eurų (155 tūkst. litų) ir laisvės atėmimą iki trejų metų. Kaip praneša iš Paryžiaus BBC korespondentė Emma Jane Kirby, Prancūzijoje yra maždaug 40 tūkst. merginų, sergančių anoreksija, ir daugelis deputatų mano, kad šio įstatymo būtinybė seniai pribrendo.

Jeigu įstatymo projektą priims ir Senatas, savo politiką šioje srityje teks pakeisti ne tik interneto svetainių autoriams, bet ir modelių namams, žurnalams ir reklamos agentūroms. Prancūzijos sveikatos apsaugos ministrė Roselyne Bachelot sako, kad siūlomas dokumentas padės kovoti su internete platinamais patarimais, kaip tapti labai lieknai. „Skatinti merginas meluoti gydytojams, patarinėti valgyti maistą, kurį atmeta organizmas, – visa tai nėra saviraiškos laisvė. Tokie patarimai – raginimas save žudyti”, – sakė ministrė.

Jacques’as Domergue’as, vienas įstatymų leidėjų, balsavęs už naują įstatymo projektą, pareiškė, kad jis ir jo kolegos žemuosiuose rūmuose ketina pateikti visuomenei konkrečią idėją. „Tai būtina, mes dabar žinome, kad tam tikrai daliai gyventojų – merginoms – gresia pavojus: joms daro spaudimą įvairūs lobistai, ir šis pavojus didėja.” Įstatymas, jeigu jis bus priimtas, atsilieps ir madų pramonės darbui, ir žurnalams, spausdinantiems pernelyg lieknų manekenų nuotraukas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.