Sunerimę medikai grasina streiku

Klaipėdos psichiatrijos ligoninė pradėjo skaičiuoti paskutinius gyvavimo metus.

Bijo netekti darbo

Regiono plėtros taryba vakar beveik vienbalsiai nutarė prijungti šią gydymo įstaigą prie Apskrities ligoninės. Šiam projektui besipriešinantys Psichiatrijos ligoninės darbuotojai neketina pasiduoti. Dėl savo ateities susirūpinę medikai baiminasi, kad po reorganizacijos kai kurie iš jų neteks darbo.

Apskrities ligoninės vyriausiasis gydytojas Romaldas Sakalauskas vakar ramino medikus žadėdamas išsaugoti visas darbo vietas, keisis neva tik administracijos sudėtis. Pagrindo protestuoti neįžvelgė ir Psichiatrijos ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Narinkevičius.

„Apskrities vadovai užtikrino, kad darbuotojai neliks nuskriausti”, – sakė jis. Tačiau pažadai darbuotojų neįtikino. Jie siekia ne žodinių garantijų, bet juridinę galią turinčios sutarties.

„Ką tik pritarta projektui, kurio nei priežasčių, nei tikslų nežinome. Darbuotojai negali pritarti ėjimui į nežinią. Reikalausime, kad būtų iš anksto numatytos socialinės garantijos darbuotojams. Jeigu projekto vadovai nesutiks įsipareigoti raštu, teks organizuoti streiką”, – perspėjo Lietuvos slaugos specialistų organizacijos atstovas, teisininkas Marius Dagys.

Statyboms neišrenka vietos

Vakar posėdžiavę Regiono plėtros tarybos nariai svarstė, kur turėtų iškilti naujas būsimosios Psichoneurologijos klinikos pastatas. Meras Rimantas Taraškevičius įsitikinęs, kad geriausia vieta – Liepojos gatvėje esantis ligoninių miestelis. Ten esą užtektų vietos dar vienai gydymo įstaigai, be to, būtų patogu pacientams.

Tačiau Apskrities gydytojo tarnybos vedėjo Valdemaro Anužio nuomone, klinika turėtų įsikurti kuo arčiau Klaipėdos apskričiai pavaldžios Apskrities ligoninės.

Ministras žinojo ne viską

V.Anužis džiaugėsi, kad Psichiatrijos ligoninės pertvarkai pritarė ir Sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas. Tačiau šis vakar dienraščiui paneigė tokias kalbas.

„Apie reorganizaciją nekalbėjome. Šį sprendimą turi priimti Psichiatrijos ligoninės steigėja Apskrities viršininko administracija. Mes svarstėme, kur statyti naują ligoninę, nes tokiomis sąlygomis priimti pacientų nebegalima”, – kalbėjo ministras.

Išgirdęs apie daugumos darbuotojų protestą, R.Turčinskas žadėjo reikalauti, kad prieš vykdant pertvarką būtų tariamasi su ligoninės medikais.

„Ministerija nesutinka ir nesutiks, kad projektas būtų įgyvendinamas paskubomis. Reikalausime, kad Apskrities administracija vykdytų įsipareigojimus darbuotojams ir pacientams”, – kategoriškai dėstė ministras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.