Namų saugumas lietuviams svarbus, tačiau namai – neapdrausti

Svarbiausias turtas, kurį nuo nelaimių norėtų apdrausti lietuviai, yra namai ir namuose esantis turtas. Tai parodė naujausia bendrovės „Nordicia draudimas” užsakymu atlikta gyventojų apklausa.

Pasirodo, kad net 62 proc. gyventojų būtų svarbu apdrausti namus, o po to – namų turtą (38 proc.). Kaip parodė toks pat tyrimas Latvijoje, namų draudimą svarbiausiu laiko ir kaimyninės šalies gyventojai (59 proc.).

Nepaisant to, mažiau nei 1 iš 5 apklaustųjų Lietuvoje (17 proc.) teigia jau šiandien apdraudę namus ir dar mažiau – namų turtą (8 proc.). Daugiausiai tai – kaimo gyventojai. Latviai šiuo požiūriu lietuvius lenkia – trečdalis jų teigia apdraudę namus (31 proc.), o 17 proc. – namų turtą. Dažniau – sostinės Rygos gyventojai.

Namus ir namų turto draudimo svarbą beveik vienodai vertina tiek mažas, tiek vidutines ar dideles pajamas gaunantys gyventojai.

Namų ir namų turto draudimo svarbą Lietuvoje dažniau pabrėžė moterys, o vyrai – automobilio. Latvijoje ir namus, ir automobilį apdrausti svarbiau moterims.

„Tai, kad namų ir namų turto saugumas Lietuvos gyventojams atrodo svarbiausias – nenustebino. Namų kaip stabilumo suvokimas yra užkoduotas mūsų sąmonėje. Nustebino tai, kad puikiai suvokdami namų fizinę ir emocinę vertę žmonės tiek mažai dėmesio skiria jų apsaugai”, – sakė „Nordicia draudimas” vadovė Katerina Pavlidi.

Iš viso „Nordicia draudimas” vardu apklausti 1011 15-74 metų amžiaus Lietuvos gyventojų. Tyrimą asmeninio interviu metodu atliko „Baltijos tyrimai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.