LEO LT steigimo sutartys atidėtos iki antradienio

Nacionalinio investuotojo bendrovės LEO LT steigimo sutarčių projektai atidėti iki antradienio. Juos planuota svarstyti pirmadienį specialiame Vyriausybės posėdyje, tačiau tokiai skubai pasipriešino liberalcentristų atstovai.

Posėdis nukeltas iki antradienio ryto – 8 val. Apie tai žurnalistus po Vyriausybės pasitarimo informavo vidaus reikalų viceministras Algimantas Vakarinas. Jo teigimu, susipažinti su galutiniais projektais reikia laiko. Vyriausybės spaudos tarnyba kiek vėliau paskelbė, kad Ministrų kabinetas klausimo dėl „Lietuvos energijos” ir „Rytų skirstomųjų tinklų” svarstymą atidėjo iki antradienio.

LEO LT steigimo projektams pirmadienį pritarė LEO LT priežiūros komitetas, kuriam vadovauja Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Minėtas komitetas iš esmės pritarė visiems Ūkio ministerijos pateiktiems LEO LT steigimo sutarčių projektams, išskyrus vieną – dėl valstybės ir privataus investuotojo „NDX energijos” atstovų proporcinio dalyvavimo nacionalinio investuotojo valdyboje. Anot ūkio ministro Vyto Navicko, pasiūlytas naujas trečias variantas.

Be to, komitetas pasiūlė visoms būsimoms LEO bendrovėms dividendų akcininkams už 2007 metus nemokėti. Juos planavo skirti valstybinė „Lietuvos energija” bei „Rytų skirstomieji tinklai”, o „NDX energijos” valdomi VST jau anksčiau paskelbė, kad dividendų nemokės.

V. Navicko teigimu, bus parengti atitinkami Vyriausybės nutarimai, kad sutartyje su „NDX energija” būtų punktas, jog visos sandorio šalys įsipareigoja už 2007 metus dividendų akcininkams neskirti. Šį klausimą jau spręs suformuota nacionalinio investuotojo bendrovė.

Būsimoje LEO LT „NDX energijai” priklausytų 38,3 proc. akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.