Didžiųjų miestų gyventojai nenori emigruoti

Lietuvių emigracijos mastas toliau didėti neturėtų. Daugiau kaip pusė apklaustų didžiųjų miestų gyventojų teigia nenorintys emigruoti iš šalies, tačiau priduria, kad valstybė neskatina sugrįžti jau išvykusių tautiečių.
Kaip rodo savaitraščio „Veidas” užsakymu atlikta apklausa, 62,6 proc. gyventojų nenori emigruoti iš šalies. Visam laikui išvykti ryžtųsi tik 6,9 proc, o šiek tiek daugiau nei ketvirtadalis (28,9 proc.) sakė, kad norėtų išvykti, bet tik trumpam.

Tačiau apklaustieji miestų gyventojai nesitiki, kad jau išvykę tautiečiai antrąkart keistų gyvenamąją šalį ir grįžtų į Lietuvą. Beveik pusė respondentų (46,3 proc.) mano, jog grįžti galėtų nuo 5 iki 15 proc. emigrantų, apie ketvirtadalio (24,6 proc.) viltimis, tam ryžtųsi tik vienetai, o 16,3 proc. prognozės buvo kiek šviesesnės – jų nuomone, į Lietuvą parvykti turėtų nuo 20 iki 45 proc. tautiečių.

Susigrąžinti išvykusiųjų gyventojai nesitiki dėl, jų nuomone, pasyvios Lietuvos reemigracijos politikos. Net 70 proc. apklaustųjų mano, kad Lietuva neskatina savo emigravusių piliečių grįžti į gimtinę.

Balandžio 8-10 dienomis atlikto tyrimo metu buvo apklausta 500 didžiųjų miestų gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.