Valdininko auka tapo policininkas

Neeilinis incidentas, per kurį buvo partrenktas radaru leistiną greitį viršijančius vairuotojus fiksavęs Kauno rajono policijos pareigūnas, įvyko kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai tryliktajame kilometre.

Kauno rajono policijos viršininko pavaduotojo viešajai policijai Romo Stankevičiaus teigimu, jo pavaldiniai penktadienio vakare ten dirbo pagal numatytą maršrutą. Vykdytas vadovų iš Vilniaus nurodymas.

Liepta tylėti.
Patrulio būrio specialistą R.P. sužalojęs automobilio „Saab 95” vairuotojas Viktoras Baltaduonis – taip pat valdininkas. Jis dirba Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento Komunalinio ūkio skyriaus Naujų objektų statybos poskyrio vyriausiuoju specialistu.

Tai gali būti viena priežasčių, kodėl sužalotojo kolegoms, LŽ žiniomis, buvo uždrausta komentuoti šį įvykį žiniasklaidai. Nors, pasak pakaunės policijos veteranų, tokio akibrokšto, kad tarnybos metu tokiomis aplinkybėmis būtų sužalotas jų kolega, jie nepamena.

Kaip teigė LŽ šaltiniai, užfiksuota, kad valdininkas šiame kelio ruože viršijo leistiną greitį beveik du kartus. Leistinas greitis – iki 90 kilometrų per valandą. Radaras užfiksavo, kad Kauno pusėn lėkęs „Saab” važiavo beveik 150 kilometrų per valandą greičiu.

Lūžių neišvengta

Ėmus stabdyti antrąja eismo juostą važiuojantį pažeidėją, šis staigiai suko į kelkraštį ir nesuvaldęs automobilio partrenkė ten stovėjusį ir jį stabdžiusį uniformuotą pareigūną. Buvo 19.45 val. – dar šviesu.

Policijos departamento suvestinėse pranešama, kad sužalotas kolega tarnybos metu buvo blaivus. Kliudytas policininkas buvo užsimestas ant „Saab” variklio dangčio, nuo kurio nukrito ant važiuojamosios kelio dalies. Laimė, kad ne po ratais. Įvykio metu jam sutrenkta galva. Kauno medicinos universiteto klinikų, į kurias buvo nuvežtas sužalotasis, medikai konstatavo ir šeivikaulio įskilimą.

Suteikus būtiną tokiais atvejais pagalbą, 44 metų R.P. išleistas gydytis ambulatoriškai. Manoma, kad tarnyboje jis nepasirodys mažiausiai mėnesį.

Teigiama, kad prabangus valdininko automobilis beveik nenukentėjo. Nesusižalojo ir jo 66 metų vairuotojas, važiavęs vienas, be keleivių.

Kaltė versta žmonai

Teigiama, kad nervingas „Saab” vairuotojo elgesys kėlė įtarimą, ar vyras nėra išgėręs. Tačiau alkoholio matuoklis parodė, kad valdininkas blaivus. Dėl viso pikto jis tą vakarą nuvežtas ir į Priklausomybės ligų centrą – ištirti kraują.

Pats avarijos kaltininkas teisinosi, kad nervai pašliję dėl šeimyninių problemų. Neva nesutarimai su žmona, iš kurios tą vakarą jis skubėjo į namus, užgožę ir būtiną dėmesį kelyje. Nelaimė įvyko valdininkui grįžtant iš Kybartų į Kauną.

Sužalotojo kolegos pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, per kurį nukentėjo žmogus. Nuo galutinės medikų diagnozės priklausys, ar V.Baltaduoniui grės viešieji darbai, bauda iki 26 tūkst. litų, areštas nuo 15 iki 90 parų ar laisvės atėmimas iki penkerių metų. Nors pastaroji bausmė, kaip rodo šiandieninė teismų praktika, – daugiau teorinė. Dažniausiai atsiperkama laisvės atėmimu bausmę atidedant, jeigu bylos iš viso pasiekia teismą. Eismo įvykių atveju, net jeigu per juos nukenčia žmonės, įstatymai numato galimybę susitaikyti.

Talkos šešėlis

Paties V.Baltaduonio vakar rasti nepavyko. Negalėjo niekuo padėti ir laikinai Kauno savivaldybės Komunalinio ūkio skyriui vadovaujantis Zenonas Girčys. Pastarasis apie šį atvejį vakar pirmą kartą išgirdo iš LŽ.

Pasak pašnekovo, jau pensinio amžiaus V.Baltaduonis įdarbintas vos prieš porą savaičių ir kol kas bandomajam laikotarpiui. Iki tol jis vadovavo Šilainių seniūnijai – nuo pat jos susikūrimo.

LŽ žiniomis, penktadienį Kauno savivaldybės valdininkai buvo surengę talką Kleboniškio šile – rinko jame šiukšles. Pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėta, kad po talkos tradiciškai bus surengtas piknikas. Ar V.Baltaduonis dalyvavo šioje talkoje, Z.Girčys negalėjo pasakyti, tačiau jis kategoriškai paneigė, kad po talkos buvo vartojamas alkoholis. „Juk dauguma jos dalyvių buvo atvažiavę automobiliais!” – toks buvo pagrindinis pašnekovo argumentas.

Susižalojo pats

Dar vienas Kauno policininkas patyrė galvos traumą vakar naktį. Apie 1.20 val. tuščioje Jonavos gatvėje automobilio „Honda Accord” nesuvaldė Dainavos policijos komisariato postinis D.I.

Policijos departamento suvestinėse teigiama, kad ir šis 37 metų kolega, vairavęs automobilį ne tarnybos metu ir neuniformuotas, buvo blaivus.

„Honda Accord” nuvažiavo nuo kelio ir, atsitrenkęs į gatvės apšvietimo stulpą, apvirto. D.I. taip pat gydosi ambulatoriškai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.