CSKA šeštąkart iš eilės kovos dėl taurės

Eurolygos finalo ketverte Madride dėl čempionų taurės varžysis

trys ekipos, kuriose rungtyniauja lietuviai: Ramūnas Šiškauskas

(CSKA), Kšyštofas Lavrinovičius („Montepaschi”) ir Simas Jasaitis („Tau Ceramica”).

Vakar per Tel Avivo „Maccabi” ir „AXA FC Barcelonos” rungtynes sprendėsi, kas bus paskutinė finalo ketverto dalyvė, o trečiadienį kelialapius į finalo ketvertą pelnė Rusijos čempionas Maskvos CSKA bei Vitorijos „Tau Ceramica” (Ispanija). Prieš savaitę pirmuoju finalo ketverto dalyviu tapo Sienos „Montepaschi”, vienintelė ketvirtfinalio seriją laimėjusi 2:0.

Pusfinalyje „Tau Ceramica” susitiks su CSKA, o „Montepaschi” – su „Maccabi” ir „AXA FC Barcelona” poros nugalėtoju.

Lietuvis svaidė tritaškius

Per pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje pralaimėję Pirėjo „Olympiakos” klubui CSKA krepšininkai antrąsyk tokios „dovanėlės” savo gerbėjams nepateikė. Užtikrintai žaidę Maskvos klubo žaidėjai, kuriuos taikliais tritaškiais kaitino R.Šiškauskas, per trečiąsias ketvirtfinalio rungtynes 81:56 (22:16, 19:13, 20:21, 20:6) įveikė Graikijos vicečempioną ir laimėjo seriją 2:1.

R.Šiškauskas iš nugalėtojų buvo rezultatyviausias: per 27 minutes jis pelnė 24 taškus (2-3/5, 3-5/6, 1-3/3), atkovojo bei perėmė po 2 kamuolius, po kartą perdavė mesti ir suklydo. 13 taškų prie pergalės prisidėjo Matjažas Smodišas, 12 – Theodorosas Papaloukas. Pirėjo klube geriausiai sekėsi Panagiočiui Vasilopoulosui (17 tšk.) ir po 9 taškus pelniusiems Roderickui Blakney, Lynnui Greerui bei Georgiosui Printeziui. Pergalę Maskvoje per pirmas rungtynes paskutinėmis sekundėmis išplėšęs „Olympiakos” lyderis L.Greeras šįkart liko šešėlyje – amerikiečio tik 2 metimai iš 12 buvo taiklūs.

Nekantrumas – pagrindinė klaida

„Iki rungtynių pabaigos taip ir nesugebėjome pademonstruoti gero žaidimo. Nors žaidžiant su tokia pajėgia komanda labai sunku kontroliuoti eigą, – po rungtynių sakė „Olympiakos” treneris

Panagiotis Giannakis. – Kad pakreiptume žaidimą į kitą pusę, mums reikėjo susikoncentruoti ginantis, tačiau nekantravome, skubėjome ir manėme, kad viską pasieksime tik atakuodami. Tai buvo pagrindinė klaida.”

„Olympiakos” žaidėjas Panagiotis Vasilopoulosas buvo konkretesnis: „Rezultatas teisingas. CSKA nusipelnė pergalės. Linkiu jai sėkmės finalo ketverte.”

Mėgaujasi sėkme

„Labai džiaugiuosi, kad šeštą kartą iš eilės esame tarp keturių stipriausių Europos komandų, – emocijų neslėpė CSKA įžaidėjas

Theodorosas Papaloukas. – Ypač smagu dėl kraštiečio N.Zizio, kuris finalo ketverte žais pirmą kartą. Šiandien CSKA žaidė, kaip ir planavo. Mūsų ekipa ir nusitaikiusi į tokį krepšinį. Dabar paprasčiausiai mėgaujuosi sėkme. Ir dar ne laikas kalbėti apie finalo ketverto favoritus.”

Trys skirtingi keliai

„Žiūrovai komandai sudarė tokią atmosferą, kurios ilgai nepamiršime. Džiaugiuosi žaidėjais, kurie po pirmo pralaimėjimo Maskvoje nepalūžo ir tikėjo galutine pergale iki pabaigos, – Eurolygos svetainei sakė CSKA strategas Ettrore Messina. –

Šiandien mano komanda patikimai gynėsi, ir varžovui leido surinkti minimaliai taškų. Tai, kad CSKA šeštą kartą iš eilės žais finalo ketverte, – įspūdingas laimėjimas. Ypač jei galvoje turėsime praėjusį sezoną, kai komanda buvo priartėjusi prie to, kad antrus metus iš eilės taptų čempione. Per trejus metus, kai vadovauju komandai, mes išbandėme tris skirtingus patekimo į finalo ketvertą būdus. Pirmąkart ketvirtfinalį laimėjome 2:0. Antrą kartą pirmavome 1:0, bet pralaimėjome Tel Avive. Dabar mums teko besivejančiųjų vaidmuo, kai atsilikome 0:1. Kuris variantas geresnis? Kol kas nežinau.”

Iškopė ketvirtąkart

Savo arenos pranašumą išnaudojo ir „Tau Ceramica”. Ispanijos klubas 85:68 (16:19, 22:13, 22:21, 25:15) nugalėjo Belgrado „Partizan Igokea” (Serbija) komandą ir seriją laimėjo 2:1. Tarp keturių pajėgiausių Europos klubų „Tau Ceramica” pateko ketvirtus metus iš eilės. S.Jasaitis aikštelėje per 10 minučių kartą prametė iš toli. Nugalėtojams 19 taškų pelnė Pete’as Mickaelis, 18 – Tiago Splitteris, 15 – Igoris Rakočevičius. Belgrado komandoje labiausiai pasižymėjo Urošas Tripkovičius (16 tšk.), Milenko Tepičius ir Novica Veličkovičius (po 14).

Eurolyga renka geriausiuosius

Baigiantis sezonui Eurolyga pradėjo rinkti geriausiuosius, kurie bus apdovanoti per finalo ketverto varžybas. Oficialioje lygos svetainėje krepšinio gerbėjai gali rinkti sezono starto penketuką. Tarp pretendentų yra ir šeši lietuviai: gynėjas Šarūnas Jasikevičius („Panathinaikos”), atakuojantys gynėjai ir puolėjai Arvydas Macijauskas („Olympiakos”), Jonas Mačiulis (Kauno „Žalgiris”), R.Šiškauskas (CSKA), sunkieji kraštai ir vidurio puolėjai K.Lavrinovičius („Montepaschi”) ir Marijonas Petravičius (Vilniaus „Lietuvos rytas”).

Tarp kandidatų yra ir keturi Lietuvos klubuose žaidžiantys užsieniečiai: DeJuanas Collinsas ir Marcusas Brownas (abu „Žalgiris”) bei Hollisas Price’as ir Chuckas Eidsonas (abu „Lietuvos rytas”).

Balsavimas vyks iki balandžio 17 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.