Nesutramdo geriančių paauglių

Pedagogams nesiseka pažaboti į kvaišalus įnikusių nepilnamečių. Nebeišmanydami, kaip stabdyti siautėjančius paauglius, uostamiesčio vaikų globos namų vadovai paprašė valdžios pagalbos.

Jie skundėsi, kad paisydami vaikų teisių, negali vykdyti savo pareigų. „Pas mus naujai atėję paaugliai verčia kitus vartoti narkotikus, gerti, eiti į gatvę ir apiplėšinėti praeivius. Policija prašo mūsų įrodyti, kad vaikai svaiginasi, tačiau kaip tai padaryti, juk prievarta negalime jų tirti”, – sielojosi vaikų globos namų „Rytas” direktorė Regina Milašienė.

Pedagogai įsitikinę, kad griežčiau reikėtų reglamentuoti miesto lombardų veiklą. Šie superka iš nepilnamečių vogtus daiktus.

Pernai į kvaišaus įjunkę du „Danės” globos namų auklėtiniai tebegydomi Ukmergės rajono Vaikų ir jaunimo socialinės reabilitacijos ir integracijos centre. Ilgalaikio gydymo jiems prireikė po to, kai vasarą Tauralaukio sandėliuose aptiko ir paragavo psichotropinių tablečių. Tačiau daugiausiai problemų, anot pedagogų, kyla dėl išgėrinėjančių paauglių, kuriems jau sukako šešiolika. Nerimą kelia tai, kad mergaitės geria ne mažiau nei berniukai. Tačiau nustatyti girtumą be jų sutikimo globos namų darbuotojai negali.

Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklos su besisvaiginančiais moksleiviais elgiasi pagal nustatytą tvarką. Kai kuriose pamokų metu užrakinamos durys, kad nepilnamečiai neitų į kiemą rūkyti, nebėgtų į gatvę.

Kokią tvarką įvesti vaikų globos įstaigose, jų vadovai ir valdininkai tarsis kitą mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas.

1 atsiliepimas į "Nesutramdo geriančių paauglių"

  1. pasiulymas

    Ir vel ant vargsu pedagogu galvos!!! Durniu valdzia ir durni reikalavimai!!! Kur tevai? Uz neprieziura bausti viesaisiais darbais – ot Lietuvele sutviskes!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.