Pergalės šampanas – „Ferrari“ ir „BMW Sauber“

Praėjusį sekmadienį Bahreine vykusiose lenktynėse dominavo „Ferrari” ekipa, tačiau bene labiausiai nustebino „BMW Sauber” ekipos pasirodymas.

„BMW Sauber” staigmenos

Intriga prasidėjo šeštadienį, kai paskutinėmis kvalifikacinių varžybų akimirkomis Robertas Kubica išplėšė pirmąją starto poziciją iš užtikrintai pirmavusio Felipe Massos. Tai buvo pirmoji ir lenko, ir „BMW-Sauber” ekipos „pole-position”.

Tiesa, per lenktynes pasinaudoti šios pozicijos teikiamu pranašumu R.Kubicai nepavyko – galiniai bolido ratai startuojant prasisuko ir to pakako, kad į priekį išsiveržtų F.Massa. Antrame rate lenką aplenkė ir kitas „Ferrari” pilotas Kimi Räikkönenas. Tiesa, R.Kubica nepaleido suomio, o varžybų pabaigoje dar pamėgino atakuoti. Kurį laiką tirpęs atstumas tarp šių pilotų kaitino azartą, tačiau netrukus K.Räikkönenas nutolo nuo lenko per saugų atstumą.

O štai F.Massa kovojo tik su laiku ir (lenktynių pradžioje) su slidžia, alyva aplaistyta trasa – brazilas visą laiką turėjo didelę persvarą net ir prieš komandos draugą. Po vairavimo klaidų dvejose pirmosiose Didžiojo prizo lenktynėse F.Massai reikėjo savo komandai ir varžovams įrodyti, kad jis priklauso F-1 lenktynininkų elitui, ir Bahreine brazilas tai įrodė.

Dvigubas „Ferrari” lenktynininkų triumfas per F-1 lenktynes lyg ir įprastas reiškinys, bet varžybų pabaigoje laukė sensacija: R.Kubicai užėmus trečią, o Nickui Heidfeldui – ketvirtą vietas, „BMW Sauber” tapo čempionato lydere.

Favorito nesėkmė

Pilotų įskaitoje į pirmą vietą pakilo K.Räikkönenas, tačiau į antrą – N.Heidfeldas. Abu jie stumtelėjo žemyn „McLareno” atstovą Lewisą Hamiltoną. Šiam lenktynės Bahreine buvo nesėkmingos: prieš startą anglas suklydo sukiodamas ant vairo esančias svirteles, kuriomis reguliuojami variklio darbo parametrai, lėtai pajudėjo iš vietos ir iš trečios pozicijos nusirito į dešimtą.

Bandydamas atsigriebti už prarastą laiką Lewisas antrame rate agresyviai atakavo Fernando Alonso („Renault”), ir anglo bolidas liko be nosies bei apgadinta pakaba. Po šio incidento L.Hamiltonas palaidojo viltis pelnyti taškų.

Pirmieji „viščiukai”

Šiemet jau įvyko trys Didžiojo prizo lenktynių etapai, arba šeštadalis čempionato, ir jau galima kalbėti apie vienokias ar kitokias tendencijas. Pirmiausia nustebino „BMW Sauber”, kuri įsiterpė į neabejotinais favoritais laikytų komandų „Ferrari” ir „McLaren” dvikovą. Galbūt ankstoka teigti, kad vokiečių ekipa kovoja su pastarosiomis kaip lygi su lygiom, tačiau tai, kad „BMW Sauber” sėkmingai naudojasi kiekvienu italų ar anglų ekipų paslydimu – neginčijamas faktas.

Kol kas nepateisintų lūkesčių komanda galima būtų įvardyti „Renault” – sprendžiant iš rezultatų ir kovos trasoje dėl taškų, naujasis bolidas atrodo dar prastesnis už praėjusių metų automobilį, nepadeda nė F.Alonso pastangos. Iš vidutiniokų kol kas geriausiai pasirodo „Williams”. Sparčiai progresuoja „Toyota”: po trejų šių metų lenktynių ji yra surinkusi jau daugiau nei pusę praėjusį sezoną pelnytų taškų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.