Gyventojams grąžinta per 192 mln. litų pajamų mokesčio permokų

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, gyventojams, šiemet deklaravusiems pajamas elektroniniu būdu, jau grąžinta 192,5 mln. litų gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų.

Šiuo metu GPM deklaracijas jau pateikė 456,8 tūkst. gyventojų, iš jų beveik 97,3 proc. tai padarė elektroniniu būdu. Mokestinė permoka grąžinta jau daugiau nei pusei (276,7 tūkst.) pajamas deklaravusių žmonių.

VMI primena, kad teisingai užpildžiusiems GPM deklaracijas elektroniniu būdu, permokos grąžinamos per 10 dienų. Ilgiau šis procesas gali užtrukti tik tiems, kurie deklaravo pajamas, gautas iš prekybos vertybiniais popieriais ar nekilnojamojo turto sandorių.

Numatoma, kad šiemet gyventojams, kuriems priklauso pajamų mokesčio lengvata, bus grąžinta apie 400 mln. litų – 22 proc. daugiau nei pernai už 2006 metų mokestinį laikotarpį. Praėjusiais metais deklaracijas pateikė apie 600 tūkst. gyventojų, jiems grąžinta beveik 330 mln. litų permokos.

Pernai elektroniniu būdu pajamas deklaravo 75 proc. visų deklaravusiųjų. Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas šiemet baigiasi gegužės 6 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.